GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els Agents Rurals rescaten un teixó que havia caigut a una bassa a Riudoms

Els agents rurals demanen al propietari de la fina que colgui la bassa perquè no caiguin més animals
Els Agents Rurals mentre alliberaven al teixó de Riudoms | Agents Rurals

 

Els Agents Rurals van capturar a un teixó, al terme municipal de Riudoms, que s'havia quedat atrapat en una bassa antiga d'un mas. Els serveis rurals van alliberar l'animal després de ser rescatat i van demanar al propietari que colgués la bassa amb terra perquè aquest incident no es tornés a repetir.

 

Un teixó atrapat en una bassa

El teixó és un mamífer carnívor, de potes curtes i gruixudes, llom blanc groguenc jaspiat de negre, ventre i potes negres i el cap blanc amb dues andes negres. Aquesta espècie, originària de l'Àsia es troba en totes les comarques catalanes habitant en zones humides com el Delta de l'Ebre i els Aiguamolls de l'Empordà.

 

 

Les basses, un perill per la fauna

Les basses poden suposar un perill per la fauna salvatge, ja que actuen molts cops com a trampes per als animalons. En aquesta línia, els grups ecologistes Bosc Verd i GEPEC han alertat sobre el perill que suposen per als animals les basses particulars o les de contra incendis. Els grups posen l'exemple d'un altre cas de les mateixes característiques, en aquesta ocasió un cabirol va haver de ser rescatat pel GRAE Subaquàtic del cos de Bombers de la Generalitat perquè havia caigut a una bassa de reg. 

 

Demanen al propietari de Riudoms que colgui la bassa

La lona a les basses és molt perillosa, ja que quan els animals s'acosten rellisquen, cauen a l'aigua, i després no en pot sortir. També apunten que «el 90% d'aquestes basses no disposen de cap mesura per a evitar l'ofegament de la fauna», ni tampoc una tanca perimetral en condicions. Per aquest motiu, en el cas del teixó de Riudoms, els Agents Rurals van demanar al propietari que colgués la bassa.