GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cas Aleixar: cotxes, joies i viatges, la caixa B de l'exdirectora financera

El jutge ha aixecat el secret de sumari del cas de la Cooperativa de l'Aleixar | Àngels Salvat hauria desviat 2,4 milions d'euros a comptes personals
Instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de l'Aleixar | Jordi Olària Gras

 

Àngels Salvat, exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar, hauria desviat 2,4 milions d'euros de l'entitat a comptes personals propis i del seu marit. Són els indicis que apunta el sumari del cas, el secret del qual s'ha aixecat segons ha avançat RAC 1. Els 2.000 folis del cas haurien deixat al descobert les pràctiques de l'exdirectora financera, que hauria intentat amagar a la Generalitat el forat provocat als comptes de la Cooperativa.

 

Els Mossos d'Esquadra, durant la seva investigació, han detectat un total de 156 desviaments de diners d'entre 1.500 i 2.000 euros, i uns ingressos i despeses als comptes personals que arribarien a créixer fins als 300.000 euros anuals sense que la situació laboral del matrimoni justifiqués aquest nivell de vida. Entre les despeses destaquen els 30.000 euros gastats per comprar un cotxe d'alta gamma per al seu fill —sense carnet de conduir— que va posar a la venda a principis d'any i 10.000 euros en joieries catalanes, però també a Tiffany de Nova York.

 

Àngels Salvat, en un dels cartells penjats a l'Aleixar | Cedida

 

També s'inclouen viatges que, presumptament, s'haurien pagat amb els diners que Salvat desviava de la Cooperativa cap als seus comptes personals. Aquesta dinàmica es va saldar, l'any 2017, amb 85.000 euros transferits, segons la investigació dels Mossos d'Esquadra. La investigació interna dels serveis jurídics de l'entitat ja havien detectat, en paral·lel, que l'any anterior, el 2016, havien desaparegut la majoria dels actius.

 

Davant d'aquestes revelacions, l'advocat de la Cooperativa, Rodrigo Fernández, ha afirmat a RAC 1 que demanaran noves diligències. L'exdirectora de la secció de crèdit, Àngels Salvat, va passar vora un mes en presó provisional fins que va avalar la fiança. S'investiga si hauria comès delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda, falsificació documental i falsificació de comptes. El jutge, a més, deixa clar en el sumari que hi veu indicis d'estafa.

 

Pel que fa als afectats, van recuperar entre un 10 % i un 11 % a principis de febrer, però no han tornat a rebre cap pagament. A les pràctiques fraudulentes que apuntaria el sumari del cas s'hi suma la morositat d'alguns dels creditors de la Cooperativa. L'advocat de l'entitat va presentar denúncies contra aquells que es negaven o feien cas omís a les demandes de retornar els diners prestats.