L'Ajuntament de Castellvell del Camp redueix el deute en més de 2 MEUR

L'Ajuntament de Castellvell del Camp ha reduït el deute en més de 2 milions d'euros | google maps

 

L'Ajuntament de Castellvell del Camp ha anunciat la reducció del deute del municipi en aquests darrers vuit anys. Aquest fet ha estat possible gràcies als diversos ajustos que s'han fet des de l'actual govern municipal, d'ençà que l'any 2012 es van veure obligats a acollir-se al pla d'ajuts per a pagaments a proveïdors. 

 

 

Redueixen més de 2 MEUR en vuit anys

Castellvell del Camp, governat per CiU en les dues últimes legislatures i ara es presenten per Junts per Castellvell, ha vist com el seu deute s'ha reduït en vuit anys. L'any 2011 la xifra estava situada en gairebé 3,5 milions d'euros i, en finalitzar aquest any 2018, aquesta està per sobre del milió d'euros, essent reduït en 2,13 milions d'euros.

 

En aquesta darrera legislatura de l'actual govern, s'ha aconseguit que la ràtio d'endeutament es trobi molt per sota dels màxims permesos i, a més, en la reducció del deute municipal hi ha hagut amortitzacions anticipades. 

 

Reducció del tipus impositiu municipal

El Ministeri d'Economia i Hisenda va imposar una revisió dels valors cadastrals. En conseqüència d'això, la majoria de propietaris es van veure afectats i se'ls hi va augmentar, considerablement, la quota a pagar de l'impost de béns immobles (IBI).

 

Per aquest motiu, des del consistori, es va reduir el tipus impositiu municipal i, així, els veïns i veïnes del municipi no veurien un augment excessiu en l'impost. Tanmateix, la resta d'impostos i taxes municipals fa uns anys que estan congelades i no varien.

 

Redacció i aprovació d'un pla d'ajust

L'any 2012 el govern municipal de Castellvell del Camp es va veure obligat a acollir-se al pla d'ajuts per a pagament a proveïdors. Aquest fet va ser conseqüència del gran nombre de factures pendents de pagament i sense consignació pressupostària que hi havia. 

 

Per aquest motiu, es va redactar i aprovar un pla d'ajust que s'ha anat complint aquests darrers anys fins a l'actualitat. Això ha suposat una rigorosa fiscalització externa, la qual es passa pel ple municipal i està a disposició d'aquell que ho vulgui consultar al Portal de Transparència municipal.