GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Mont-roig del Camp vol combatre les plagues d'insectes amb ratpenats i mallerengues

El municipi comptarà amb un total de 220 caixes niu per a mallerengues i 20 caixes de ratpenats
Imatge d'un mosquit tigre | Arxiu

 

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp instal·larà un total de 240 caixes niu per batallar contra les plagues d’insectes amb mètodes ecològics. 220 capses aniran destinades per a mallerengues, mentre que les 20 restants seran per a ratpenats.

 

Les caixes es col·locaran en diferents punts estratègics per fer front a l’augment de la processionària del pi, el mosquit tigre i la mosca negra amb l’assessorament del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC).

 

Augment de depredadors per combatre les plagues

L’objectiu és augmentar la presència dels depredadors naturals d’aquestes plagues, com la mallerenga blava, la mallerenga carbonera, el pardal i diferents espècies de ratpenats, per reforçar la lluita natural i ajudar a regular la població d’aquests insectes

 

La ubicació i col·locació de les caixes ha comptat amb els consells i instruccions del GEPEC, per garantir un millor percentatge d’ocupació. Les caixes són marcades i geolocalitzades per tal de poder fer-ne un seguiment i manteniment posteriors.

 

Els ratpenats són uns grans devoradors de plagues i són molt actius durant els mesos de més calor. Un sol ratpenat pot arribar a capturar fins a 400 insectes en una sola nit. Amb la instal·lació dels refugis s’afavorirà les poblacions d’aquests animals i es contribuirà a la seva conservació.

 

Missió del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) és una associació sense ànim de lucre, de defensa, de custòdia i d'estudi de la natura que té especial cura en la millora del medi ambient de les terres de l'Ebre, Priorat, Conca de Barberà i Camp de Tarragona, tot i que el seu àmbit legal és Europa.

 

Des de l’afiliació es promouen les activitats de coneixement, divulgació i sensibilització de l'entorn local mitjançant un extens programa d'excursions, projectes de restauració del territori, de custòdia, de millora d'hàbitats d'espècies importants pel medi ambient, i activitats de defensa del territori i la salut de les persones, per tal d'aconseguir un medi ambient d'alta qualitat ambiental i un futur possible per tota la població de les comarques del sud.