L’Ajuntament de Riudoms promourà la instal·lació de plaques fotovoltaiques al poble

El consistori està tramitant la regulació d’una ordenança que incentivi la seva implantació amb bonificacions
Imatge d'arxiu d'unes plaques solars | LleidaDiari.cat

 

L’Ajuntament de Riudoms està tramitant la regulació d’una ordenança municipal que incentivi la implantació d’instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica a qualsevol bé immoble del municipi. Segons el consistori, la mesura té com a objectiu continuar amb «el camí compromès amb el canvi climàtic afavorint un Riudoms més sostenible i ecològic».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Així, l’ordenança preveu establir una bonificació sobre l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) a aquells immobles que tinguin instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica. A més, també s’aplicarà sobre l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) que, en aquest cas, s’implementaria només sobre la part del pressupost corresponent a la instal·lació d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica.

 

L’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, explica que la voluntat de l’equip de govern és «situar Riudoms entre els municipis més sostenibles», tal com es va exposar al programa electoral. Pedret assenyala que fins al moment s’han realitzat actuacions per millorar l’eficiència energètica en l’enllumenat públic i que ara s’ha decidit aquesta mesura per «promocionar que els veïns i veïnes implantin instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica als seus habitatges».

 

Aquesta bonificació està inclosa en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) que va elaborar l’Ajuntament l’any 2016 amb l’objectiu de reduir el nivell d’emissions de CO2. Entre les accions que recull el PAES, s’inclou la bonificació per a la millora de l’eficiència energètica en els habitatges o locals i és una de les mesures que el govern municipal vol aplicar per iniciar la transició energètica cap a les energies renovables que afavoreixin un model més sostenible i ecològic.