GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L’Ajuntament de Riudoms mostra el seu rebuig a la possible instal·lació d’un refugi d’animals

Els serveis municipals encara no han rebut cap petició de llicència d’activitats
Imatge d'alguns dels voluntaris del Refugi Baix Camp | Cedida

 

El centre d'adopció d'animals Refugi Baix Camp, actualment ubicat als afores de Reus en una finca particular, ha de ser venut perquè ja no poden acollir més el centre d'adopció. El passat mes d'abril una de les membres del refugi, Gemma Folch, va explicar a TarragonaDigital que «no hem trobat cap comprador dels terrenys que vulgui seguir amb la nostra activitat».

 

Ara, però, una persona voluntària ha cedit uns terrenys privats, propers a la zona del Camí del Coll d'En Boch, per tal de traslladar-hi les seves instal·lacions. L’Alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, i el regidor d’Urbanisme, Xavier Gallego, han mantingut una reunió amb els veïns i veïnes del camí del Coll d’En Boch per parlar sobre la possible ubicació d’un refugi d’animals en uns terrenys privats propers a aquesta zona del terme municipal de Riudoms.

 

En aquests moments l’Ajuntament de Riudoms no esta a disposició d'iniciar cap acció al respecte, atès que no ha rebut cap mena d’informació o petició de llicència d’activitats segons explica en un comunicat. Des del punt de vista administratiu, a hores d’ara, la possible obertura d’un refugi d’animals «és una informació oficiosa, però a la qual cal donar-li l’atenció i el seguiment que els veïns i veïnes van demanar a la reunió amb l’Ajuntament».

 

En dubte la localització del Refugi Baix Camp 

L’Ajuntament de Riudoms entén que la ubicació que es pretén situar una instal·lació d’aquestes característiques no és la més adequada, ja que en la zona hi viuen un nombre important de veïns i es poden produir afectacions en el seu dia a dia. Atesa aquesta realitat, i en el cas que es formalitzi la petició de llicència d’activitat, Sergi Pedret ha donat les instruccions pertinents per paralitzar la seva implantació en els terrenys propers al camí del Coll d’En Boch i estudiar una ubicació més adequada en una altra zona que no pertorbi el dia a dia de veïns.

 

Per contra, des del Refugi Baix Camp iniciaran una campanya de recollida de diners per fer front als costos de la construcció del nou refugi a Riudoms, Gemma Folch comenta que «estem contemplant diverses vies com un 'verkaming', 'teaming' o donació de particulars, encara que tot serà benvingut».