Imatge d'arxiu de l'alcalde de l'Albiol, Andreu Carrasco

Andreu Carrasco retorna a l'alcaldia de l'Albiol cinc anys després complint amb el pacte electoral amb Sumem

Carrasco ja havia estat alcalde amb el PSC. Ara ho serà amb el grup D'Esquerra Republicana

L'Albiol va constituir el seu nou  alcalde  el dissabte passat.  Andreu Carrasco serà el nou cap del govern municipal  durant els pròxims tres anys, complint així amb el pacte electoral entre la coalició Esquerra Republicana-MES-AM i Sumem per l’Albiol.

A les passades eleccions, ERC va obtenir tres regidors i Sumem per l'Albiol un, Mario Cortés, que ha ocupat el càrrec d'alcalde durant aquest darrer any. Amb aquesta nova alcaldia, ERC ja en suma 48 al Camp de Tarragona i 363 en el conjunt de Catalunya.

Andreu Carrasco va prendre possessió del càrrec el passat dissabte a l’oficina municipal de les Masies Catalanes, en un acte discret en què el nou alcalde va destacar els objectius del nou govern. «Volem ser un govern actiu, atent i disposat sempre a escoltar, i sempre dins dels límits pressupostaris que tenim».

Un càrrec que no ve de nou

L’equip municipal està format per  Andreu Carrasco Sardà,  alcalde; Mario Cortés Ayén, primer tinent d’alcalde; Ricard López Vargas, segon tinent d’alcalde, i Sebastià Troyano Matamoros, regidor i portaveu de grup. Durant el jurament, Carrasco va animar a la gent a «mantenir una actitud oberta, de diàleg permanent i de col·laboració amb aquest govern».

Carrasco ja havia estat alcalde de  l'Albiol entre el 2003 i el 2015 amb el PSC i durant l'acte va repassar algunes de les fites aconseguides en mandats anteriors. Per altra banda, també va avançar alguns dels projectes que «amb el suport econòmic d’altres administracions, principalment de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya, durem a terme en els propers anys».

Projectes de seguretat i eficiència a les Masies Catalanes

Entre les mesures més destacades hi ha la instal·lació de càmeres de videovigilància que llegiran les matrícules dels vehicles en els accessos a la urbanització Masies Catalanes i que estaran controlades pels Mossos d'Esquadra, amb la qual cosa «contribuirem a disminuir la percepció d’inseguretat ciutadana».

Paral·lelament, també es preveu construir un nou magatzem municipal i millorar la zona de la deixalleria a les Masies Catalanes, així com la pavimentació del Mirador de  l’Albiol, la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat de les Masies Catalanes i la consolidació de la muralla del Castell de l’Albiol, que «es troba en una situació d’emergència».

Es tracta d'un canvi d'alcaldia que servirà per projectar nous reptes al municipi de  l'Albiol  després de la pandèmia del coronavirus. «Aquest primer any de gestió dels quatre regidors que formem l’equip de

  

govern ha sigut molt profitós, ja que ens ha servit per posar en comú els nostres objectius i per seguir desenvolupant projectes, malgrat la malaurada influència que ha tingut la Covid-19 sobre totes les nostres actuacions», ha assegurat Carrasco.

Per altra banda i parlant del futur, també ha afegit que «el que és realment important és que l’equip de govern treballa des del consens i, sobretot, amb un rumb i uns objectius concrets i ben definits, i això és una garantia de futur».