Aquest cap de setmana arrenca, oficialment, la Festa Major de les Borges del Camp

La Tronada serà l'encarregada d'oficiar la Festa Major de la Mare de Déu de la Riera i els actes s'allargaran fins al 15 de setembre
Processó i correfoc per la Mare de Déu de la Riera a les Borges del Camp 2017 | Josep Martí
 

 

Després dels actes previs de la Festa Major de la Mare de Déu de la Riera, aquest cap de setmana a les Borges del Camp arrenquen els actes forts de la celebració. Tradicionalment, la Festa Major del municipi se celebra entre els dies 7 i 10 de setembre, així doncs, aquest dissabte la Tronada —a les 13.00 hores a la plaça de l'Església— marcarà l'inici de la festa a les Borges del Camp. Podeu consultar tots els actes de les festes aquí

La processó de la Mare de Déu de la Riera, pirotècnica i la festa nocturna

La Tronada l'encendran l'home i la dona més grans del municipi i, tot seguit, els gegants Serè i Marinada oferiran els seus balls al públic. Al vespre, es durà a terme la Processó cap a l'ermita per anar a buscar la Mare de Déu de la Riera i els Diables iniciaran el seu tradicional Ball. La processó recorrerà els carrers de la vila fins a arribar al passeig de l'Hort del Dasca, on s'oferirà un espectacle pirotècnic. 

Ja entrada la nit —a partir de les 23.30 hores— per acabar d'arrodonir la festa, els grups Segonamà, Seguirem i Dalton Bang portaran les seves músiques fins a l'envelat del poble a la Nit Jove de la Festa Major. L'entrada té un cost de tres euros i l'aforament és limitat. 

El grup Segonamà serà dissabte, 7 de setembre, a les Borges del Camp | facebook / segonamà

 

L'Orquestra Nova Saturno serà al municipi en dues ocasions

Després del primer dia oficial de la Festa Major, les Borges del Camp es llevarà per seguir amb els actes de la jornada de diumenge, 8 de setembre, que arrencarà amb la solemne missa concelebrada i el ball de sardanes. A la nit, l'Orquestra Nova Satruno oferirà un concert gratuït a l'envelat —a les 20.00 hores— i posarà ritme al ball de nit, també a l'envelat —a les 23.30 hores—. 

La canalla i l'actor Joan Pera són els destacats de la jornada de dilluns

Dilluns, 9 de setembre, la festa no s'atura i la jornada estarà dedicada als petits de la vila. Tant al matí com a la tarda, se celebrarà la Festa Major de la Mainada i, a més, al llarg del dia hi haurà inflables i un tobogan aquàtic al poble.

A les 20.30 hores, l'actor Joan Pera serà l'encarregat de posar el punt final als actes del dilluns i oferirà els gags humorístics més coneguts de l'humorista Joan Capri, com ara, ‘El pobre González’, ‘Nàufrags’, ‘El matrimoni’, ‘El maniàtic’, entre altres. Per aconseguir les vostres entrades ho podeu fer fins al 6 de setembre a l'Ajuntament. El cost de l'entrada és de 10 euros anticipada i 12 a taquilla, els menors de 10 anys tenen entrada gratuïta si van acompanyats. 

Imatge de Joan Pera durant l'obra dedicada a l'humorista Joan Capri | David Ruano / grup focus

 

Últim dia oficial de la Festa Major amb l'Orquestra Venus

Dimarts, 10 de setembre serà l'últim dia oficial de la Festa Major de la Mare de Déu de la Riera i els actes es concentraran al vespre i a la nit. L'Orquestra Venus oferirà un concert a l'envelat a les 20.00 hores i a partir de les 00.30 hores, posarà música al Ball de la festa. A les 23.45 hores, es farà l'acte institucional de la Diada nacional de Catalunya. 

Les Borges del Camp acabarà d'arrodonir la Festa Major amb els actes posteriors del dia 11 i 15 de setembre. El dia 11 hi haurà el parc infantil aquàtic i el circuit de Balanza Bike el Garrió durant el dia i, al migdia, l'encesa de coets de la Diada i les paelles d'arròs. A la tarda, la Gran Tirada Social al Plat. El dia 15, se celebrarà el II Trail 'Els MIradors'. 

"😳CAÇATS 'IN FRAGANTI' mentre regaven la seva plantació de marihuana a Capafonts" "🎨AGENDA: L'art visual omple Montbrió del Camp amb la 8a edició de MontbriART"