Imatge aèria del poble de Riudecols

Preocupació a Riudecols: Es disparen els casos positius en coronavirus

El municipi registra una taxa de risc de rebrot de 8.394,95 punts i una Rt de 3,00

Aviat farà un mes del dia més feliç per a molts veïns de Riudecols, després que el 'Gordo' de la Loteria de Nadal toqués gairebé íntegrament als treballadors d'Indústries Teixidó, que es van repartir fins a 180 milions d'euros. Bona part del poble i dels municipis del voltant, d'on són la majoria dels empleats, van ser afortunats. Ara, però, l'ambient al municipi del Baix Camp ja no és festiu, sinó tot el contrari, a causa d'un preocupant augment dels casos de coronavirus.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En les darreres dues setmanes els casos a Riudecols han crescut de manera important, deixant una taxa de risc de rebrot que fa feredat:  8.394,95 punts —ha arribat als 10.920—. La velocitat de reproducció del virus (Rt) és de 3,00. Són dades d'aquesta setmana facilitades pel Departament de Salut a través del seu portal 'Dades Covid'. Amb aquestes dades, Riudecols és el segon municipi a les comarques de Tarragona amb el risc de rebrot més alt, després de Paüls (Baix Ebre) on el brot de Covid-19 ha disparat el risc de rebrot als 32.917,52  punts. 

Pel que fa als casos, segons les dades recollides pel '3/24', en els darrers 14 dies s'han registrat 33 casos de Covid-19 diagnosticats amb proves PCR i tests d'antígens. D'aquests, 27 s'han registrat l'última setmana. Tenint en compte que Riudecols té tan sols 1.180 habitants, són dades que fan disparar els indicadors. Des del Departament de Salut, però, de moment no consta cap brot, malgrat que al poble l'alerta és màxima, i és que famílies nombroses senceres han donat positiu en els últims dies i el temor de contagiar-se cada cop és més gran. De totes les proves PCR i tests d'antígens que s'han realitzat a Riudecols, el 41,67%  han resultat positives, una altra dada que marca el municipi en color vermell intens.

Tarragona, de vermell

La demarcació de Tarragona és un dels punts calents de la Covid-19 en aquests moments, tot i que és la tendència arreu de Catalunya. Segons les últimes dades del Departament de Salut, des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 36.745 positius  i 942 morts. En aquests moments, els hospitals del Camp de Tarragona ja aguanten una pressió hospitalària molt alta a causa del coronavirus, amb 307 pacients ingressats, mentre que el risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus es troben molt alts tant a les Terres de l'Ebre com a Tarragona.