L'Aleixar: aproven la baixa de la secció de crèdit de la Cooperativa i la venda de les oficines

Apareixen pintades crítiques a la façana de l'església, contra l'exdirectora financera, i menús de Cap d'Any sarcàstics per la fallida
Agrobotiga i magatzem de la Cooperativa de l'Aleixar | Isma Llanes

 

 

La secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar, a la comarca del Baix Camp, ja està definitivament donada de baixa. Així ho van aprovar els socis creditors en l'assemblea celebrada al vespre d'ahir dijous, 27 de desembre. També van donar llum verda a la venda de les oficines a l'Ajuntament de l'Aleixar per un total de 114.000 euros. A causa de la fallida econòmica, amb un forat de 4,5 milions d'euros i uns 150 socis afectats, s'intenta aconseguir líquid amb la venda d'immobles, com aquestes oficines o el magatzem i l'agrobotiga —que es treballa perquè passin a mans de la cooperativa de la Selva del Camp, Coselva.

 

Apareixen pintades contra l'exdirectora financera

L'ambient de crispació es manté al poble, de menys d'un miler d'habitants. Durant el matí d'avui divendres, 28 de desembre, han aparegut pintades a la façana de l'església rètols crítics, i menús de Cap d'Any sarcàstics dirigits a l'exdirectora financera de la cooperativa, Àngels Salvat.

 

La Cooperativa vol retornar part dels diners abans del febrer

El dia 2 de febrer de 2019 és la data límit que es va marcar la Cooperativa de l'Aleixar perquè les persones afectades per la fallida puguin recuperar part dels seus diners. Aquest dia, assenyalat amb vermell al calendari, és la data límit per presentar un concurs de creditors i, tot això, només es podrà fer si abans s'obté liquiditat a través de la venda d'immobles i del cobrament de préstecs. Alhora, s'espera recuperar el fons cooperatiu en liquidar la secció de crèdit, acció que va aprovar-se ahir dijous, 27 de desembre.

 

El retorn de part dels diners als afectats per la bancarrota, després de la recuperació de liquiditat, es vol fer de manera proporcional, segons allò que té cada dipositari respecte al passiu. En aquest sentit, l'advocat de la Cooperativa, Rodrigo Fernández, va explicar que «abans de presentar la demanda de concurs, si no queda cap altre remei, la intenció del consell rector és que, amb tot el líquid obtingut, es procedeixi a repartir en proporció».

 

Concretament, hi ha unes 140 persones afectades pel cas de la Cooperativa de l'Aleixar i, si es concreta amb èxit la venda d'oficines, el magatzem i l'agrobotiga, s'obtindrien un total de 520.000 euros, tot i que la xifra final encara no és definitiva.

 

 

La Cooperativa de l'Aleixar vol retornar part dels diners abans del febrer

 

Coselva absorbirà la Cooperativa de l'Aleixar