Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Borges Agricultural & Industrial Nuts tanca l'exercici fiscal 2018-19 amb una facturaci贸 de 177,8 MEUR

La companyia ha obtingut un benefici net de 2,3 MEUR i ha comercialitzat 35.191 tones de fruits secs
Borges Internationl Group tanca l'exercici 2018-2019 amb un import net de la xifra de negocis de 177,8 MEUR | CEDIDA

 

 

Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) ha tancat l'exercici fiscal 2018-2019, a 31 de maig, amb un import net de la xifra de negocis de 177,8 milions d'euros i 35.191 tones comercialitzades de fruits secs. Aquestes xifres representen un increment del 2 i del 5%, respectivament respecte al quart trimestre de l'exercici anterior. Tot i aix貌, BAIN ha tancat amb un benefici net de 2,3 milions d'euros, un 34,5% inferior a l'exercici anterior. La companyia ho atribueix, per una banda, a la forta pressi贸 a la baixa dels preus que ha patit la nou de Calif貌rnia, que ha caigut un 23% (0,77 euros/quilo), i per altra, que ha estat un any de producci贸 off en el cicle anual de producci贸 dels pistatxers de les finques de la firma.

 

Aquests dos factors han suposat una menor contribuci贸 de 2,8 milions d'euros del negoci agr铆cola al resultat consolidat obtingut de 2,3 milions, despr茅s de la millora del negoci industrial a 1,6 milions, el qual incorpora l'efecte de la venda de la maquin脿ria i instal路lacions de la unitat d'envasament de crispetes.

 

Borges Agricultural & Industrial Nuts, que cotitza al mercat continu de la borsa espanyola, ha registrat un EBITDA Ajustat de 5,1 milions d'euros, mentre que en l'exercici anterior va ser de 8,1 milions d'euros.

 

Aquestes xifres no preveuen encara els beneficis potencials del pla de desenvolupament agr铆cola, PALM, iniciat per la companyia en els 煤ltims anys amb la plantaci贸 de 1.152,6 noves hect脿rees de les quals es va obtenir producci贸, el setembre del 2018, de 117,7 hect脿rees, produint lleugerament per sobre de les projeccions. En cas de complir-se aquest pla de creixement, el projecte agr铆cola PALM podria aportar a BAIN en els pr貌xims anys un benefici addicional que suposaria triplicar el resultat consolidat actual, segons la companyia.

 

Durant aquest exercici, BAIN ha creat de quinze nous llocs de treball, amb un total de 493 llocs de treball directe, fet que suposa un increment del 3,1% respecte a l'any anterior.

 

Lideratge internacional

BAIN es reafirma com un dels l铆ders mundials en el seu sector, amb unes vendes per valor de 177,8 milions d'euros a 62 pa茂sos. Les exportacions representen el 57,7% de la seva facturaci贸, i reafirmen, aix铆, el perfil internacional de la companyia. Les ametlles s贸n el producte m茅s venut pel grup BAIN. Arriben al 66% en valor del total de les seves vendes, seguides de les nous, amb un 10% del total.

 

Aposta pel negoci agr铆cola

Borges Agricultural & Industrial Nuts gestiona directament un total de 2.401,5 hect脿rees. D'aquestes, 320 estan situades a Calif貌rnia; 941,9, al sud de Portugal, i 1.139,6, a l'estat espanyol, en especial a les comunitats d'Extremadura i Andalusia. Actualment, 968,4 hect脿rees es troben en producci贸 i 865,4 comen莽aran a produir gradualment durant els pr貌xims anys.

 

A m茅s, BAIN lidera el Projecte Pistatxo en cooperaci贸 amb agricultors. Aquest projecte ja arriba a les 129,2 hect脿rees adherides i, si se sumen a les 2.401,5 hect脿rees que la companyia gestiona directament, fan un total de 2.531 hect脿rees gestionades directament i indirectament per BAIN.

 

La producci贸 de les finques que gestiona directament la firma s'ha mantingut constant en termes generals, si b茅 s'ha produ茂t una disminuci贸 de la collita de festucs perqu猫 ha estat un any 'off' del seu cicle anual. Aquest volum, per貌, s'ha vist compensat per la bona collita de nous, aix铆 com per l'entrada en producci贸 de les primeres 117,7 noves hect脿rees d'ametllers, que han produ茂t lleugerament per damunt de les previsions.

 

📍 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil les not铆cies m茅s importants de Reus. 脡s gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butllet铆 per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris