Riudoms renova el conveni per ajuts socials

L'aportació econòmica de 'La Caixa' amb Riudoms contribueix al sosteniment del programa «Riudoms Solidari amb la Gent Gran»
Imatge de gent gran a l'hospital | Cedida

 

El regidor Sergi Pedre i la regidora Montse Corts de l'Ajuntament de Riudoms van tenir ahir una reunió amb la Fundació Bancària 'La Caixa' per renovar les aportacions econòmiques que l'entitat bancària fa al programa 'Riudoms solidari amb la gent gran' que porta en funcionament des de l'any 2012 i que de moment renovarà per un any més. 

 

Contribucions de 3.500 euros any rere any que contribueixen al sosteniment de diverses accions de la Montse corts -regidora de Benestar Social de Riudoms-. Un dels programes que es beneficia de l'obra social de 'La Caixa' és el que acull la Residència L'Onada, que porta a terme una iniciativa solidària per la qual s'ofereix un àpat calent al dia a persones grans amb pocs recursos econòmics. 

 

L'acord entre l'entitat financera i l'ajuntament de Riudoms contribueix econòmicament en els programes d'ajuts que ofereix el municipi amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Camp. Es registra que l'any 2017 amb aquests programes es va aconseguir atendre a 611 persones, que no són poques tenint en compte que parlem d'un municipi de 6.591 persones. 

 

Jornades de la gent gran a Riudoms

És una de les activitats que es du a terme gràcies als recursos que 'La Caixa' aporta al municipi de Riudoms. Les jornades de la gent gran consisteixen en un seguit de tallers i xerrades gratuïtes i de lliure assistència que s'organitzen del 12 al 16 de novembre. L'objectiu d'aquestes jornades és apropar professionals, familiars a càrrec d'un familiar gran o persones que vulguin adquirir nous coneixements, d'una manera lúdica i didàctica que els ajudi a tenir cura de les persones grans. 

 

Té lloc a la Sala d'Audiovisuals de l'Àrea Bàsica de Salut de Riudoms. Aquest any s'organitza sota la premissa «cuidem el cuidador» i tractarà temes tan diversos com: cures de la pell, prevenció d'úlceres per pressió, com alimentar la persona fràgil... entre altres esdeveniments. Tot gràcies als recursos que l'entitat bancària aporta al municipi.