La Selva del Camp manté el cartipàs i crea una nova regidoria

El pacte entre ERC i el PSC també serveix per repetir el repartiment del gruix de les competències municipals
Govern de La Selva del Camp | Cedida

 

ERC i el PSC de La Selva del Camp no només han repetit pacte de govern, sinó també cartipàs. Els membres del govern municipal són els mateixos que durant el mandat 2015-2019, i la manera de repartir-se l'alcaldia, també. Tampoc hi ha grans canvis en la distribució del cartipàs municipal, i el principal és la creació de la regidoria d'Igualtat, Participació i Transparència.

 

Jordi Vinyals (ERC) tornarà a ser alcalde de La Selva del Camp el primer i el quart any del mandat 2019-2023. Ho combinarà amb competències en la hisenda municipal, la gestió del padró i àrees com l'agricultura i la cultura. Els dos anys centrals del mandat, la vara d'alcalde l'assumirà Josep Masdeu (PSC), que durant els quatre anys executarà les competències que tenen a veure amb l'activitat econòmica al municipi i les obres públiques.

 

L’acord entre PSC i ERC converteix el republicà Jordi Vinyals de nou en alcalde de la Selva | Cedida

 

El govern, segons el cartipàs municipal, s'ha distribuït de la manera següent:

 

  • Jordi Vinyals (ERC): Alcaldia (2019-2020 i 2022-2023), Hisenda i Economia, Agricultura, Cultura i Estadística.
  • Josep Masdeu (PSC): Alcaldia (2020-2022) Promoció Econòmica i Indústria, Activitats Econòmiques, Obres Públiques
  • Albert Torrents (PSC): Festes, Atenció a les Entitats i Serveis de les Brigades Municipals.
  • Judit Fontanillas (PSC): Educació, Esports, Salut, Turisme.
  • David Lafuente (PSC): Atenció Social, Serveis Generals, Mobilitat i Seguretat
  • Laura Girona (ERC): Igualtat, Participació i Transparència; Joventut; Formació i Ocupació.
  • Enric Roberto (ERC): Urbanisme, Habitatge i Promoció del Nucli Antic; Comunicació i Innovació; Medi Ambient; Recursos Humans i Règim Intern.

 

Pel que fa a l'oposició, Junts per La Selva va perdre dos dels sis regidors que havia tingut com a PDECat, i tots dos van caure en mans de la CUP, que va aconseguir entrar al consistori la primera vegada que es presentava a unes eleccions al municipi. Una oposició que, de nou, bregarà per tenir el seu espai en un plenari amb un govern en majoria absoluta, la mateixa que durant l'anterior mandat.

 

El pacte de govern és el mateix que el del darrer mandat, un pacte que des del PDECat ja aleshores es considerava «contra natura» vist en clau nacional. Els postconvergents, de fet, van governar l'Ajuntament del 2011 al 2015 amb un pacte amb Jordi Vinyals, únic regidor d'ERC que desfeia l'empat a sis regidors entre l'aleshores CiU i el PSC. L'any 2015, però, Vinyals va canviar de socis de govern i va optar, ara amb tres regidors, per decantar la balança del cantó del PSC, que en tenia quatre, i desbancar CiU, amb sis.