El Castell Monestir d'Escornalbou celebra l'arribada de l'aigua potable

La festa tindrà lloc el pròxim dissabte, 8 de juny
#EscornalbouReneix és el nom de la festa de dissabte  | Cedida

 

El Castell Monestir d'Escornalbou es prepara per acollir una gran festa aquest dissabte, 8 de juny. El principal motiu d'aquesta és la celebració del seu renaixement, és a dir, l'arribada de l'aigua potable a la zona. Aquesta és una de les accions dutes a terme per tal de millorar un territori altament visitat. La Diputació de Tarragona i l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural de la Generalitat han sigut els encarregats d'organitzar la jornada, la qual s'ha denominat #EscornalbouReneix.

 

Diverses actuacions que compten amb el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea i que també ho faran amb el finançament del Ministerio de Fomento, donaran el tret de sortida a les 18.00 hores. L'escenari principal serà l'interior de l'església, a on seran presentades totes aquestes actuacions davant de tots els assistents. 

 

El principal objectiu de cadascuna d'aquestes és destacar el valor que té el Castell Monestir d'Escornablou, així com tot l'entorn que l'envolta, ja que esdevé un gran atractiu cultural, turístic, natural i, sobretot, una de les principals identitats del Camp de Tarragona. D'aquesta manera, resulta de vital importància mantenir i vetllar pel seu correcte manteniment.

 

La jornada comptarà amb diversos personatges públics

Posteriorment a la presentació de les actuacions, els grups festius dels municipis de la baronia d'Escornalbou s'encarregaran d'amenitzar la jornada. A més, a partir de les 17.00 hores, es podran visitar les diverses millores dutes a terme a l'Hort dels Frares. 

 

Entre els assistents, cal destacar a Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Elsa Ibar, directora general del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya; Lluís M. Castellví, alcalde de l'Argentera; Jordi Sierra, alcalde de Colldejou; Josep Llebaria, alcalde de Duesaigües; Maria del mar Amorós, alcaldessa de Pradell de la Teixeta; Josep M. Tost, alcalde de Riudecanyes; Jaume Rofes, alcalde de la Torre de Fontaubella; i Sergi Ciurana, alcalde de Vilanova d'Escornalbou.

Més notícies de la categoria Baix Camp