Pla detall d'un noi agafant la mà a una jove a Tarragona

Riudoms vol crear consciència de la violència de gènere amb un cicle de xarrades i tallers

La primera activitat tindrà lloc el pròxim dimecres 12 d'agost

L'Ajuntament de Riudoms vol reduir la violència de gènere a zero. El consistori ha organitzat un cicle de xerrades i tallers per prevenir i sensibilitzar la ciutadania en qüestions com la violència masclista, que s'iniciaran la pròxima setmana i s'aniran impartint durant els pròxims mesos, segons ha detallat el consistori.

Aquestes activitats van dirigides a diversos perfils, com ara membres d’entitats, professionals de l’educació, famílies, persones que tenen contacte directe amb joves, així com les persones que vulguin rebre una formació i un coneixement en aquest àmbit.

Les xerrades, que es duran a terme en petits grups, són totalment gratuïtes i aniran a càrrec de professionals en prevenció de violència de gènere.

Una iniciativa impulsada des de diferents àmbits

La Regidora de Dinamització Social, Núria Mas, s'ha mostrat encoratjada amb aquesta iniciativa i ha explicat que «es treballa de forma transversal des de diferents àrees, com la d’Igualtat, Joventut i Educació, i té l’objectiu de conscienciar la població per avançar cap a una societat on desapareguin, d’una vegada per totes, els fets discriminatoris per motius de gènere».

Del Cicle de Prevenció en Violències de Gènere, el primer taller s'impartirà el pròxim dimecres 12 d'agost, sota el nom de 'Repensem l’educació'. La trobada es produirà a la Sala d’actes del Centre d’Entitats i Formació Les Escoles Velles de Riudoms. Per inscriure's, cal enviar un correu a joventut@riudoms.cat.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Riudoms ha detallat que tant aquest taller com els conformaran el Cicle intentaran educar i sensibilitzar sobre la violència de gènere a través de l'art i la música. El Cicle de Prevenció en Violències de Gènere s’organitza des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Riudoms i està subvencionat pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat.


Comentaris