Comaigua assumeix l'1 de gener la gestió d'abastament i clavegueram de Riudecols

La companyia mixta del Baix Camp oferirà servei a 683 usuaris domèstics i 21 d'industrials
Comaigua gestiona l'aigua al Baix Camp | Marta Torrens

Comaigua, la companyia gestora del cicle integral de l’aigua a la comarca del Baix Camp, incorporarà a partir del pròxim 1 de gener de 2020, la gestió de la xarxa d’abastament del clavegueram de Riudecols.

L’ajuntament del municipi, precisament, delegarà a favor del Consell Comarcal del Baix Camp (CCBC) que s’encarregarà —a través de Comaigua, empresa depenent de l’ens— de les tasques de captació d’aigua, tractaments de potabilització, emmagatzematge i distribució, així com la gestió preventiva i correctiva de la xarxa de clavegueram, i la relació amb els clients.

Riudecols, ara mateix, té una població d’uns 1.200 habitants i l’abastament hídric consta de 683 usuaris domèstics i 21 d'industrials.

18 municipis i 54.000 habitants

Comaigua, societat constituïda pel CCBC i SOREA, respon a un model únic mancomunat amb el 51% de participació pública i un 49% de participació privada. La companyia, que aposta pel factor escala a través del qual «municipis petits aprofiten sinergies de municipis més grans», té ja 13 anys d’història i gestiona el servei a 18 municipis del Baix Camp, per a un total de 54.000 habitants.

El conveni pels comptadors, del 2013

El 2013, Consell Comarcal i Ajuntament de Riudecols ja van signar un conveni, per a la delegació de la prestació del servei de lectura dels comptadors d’aigua potable. Ara, amb el nou pacte, Comaigua té previst dur a terme una sèrie d’inversions relacionades amb l’automatització del tractament d’aigua i la supervisió telemàtica dels cabals i la qualitat del recurs.

També et pot interessar 

"💡ATENCIÓ: Una avaria deixa sense llum gran part de Riudoms" "🎅AGENDA: A Riudoms ja ha arribat l'època més màgica de l'any"