Comença un nou curs d'iniciació al català a Mont-roig del Camp

24 persones nouvingudes s'hi han inscrit amb la voluntat d'aprendre nocions bàsiques per comunicar-se en la nostra llengua
Vint-i-quatre persones comencen un curs de català inicial a Mont-roig del Camp | CNL

 

 

Dilluns 8 d'octubre, el Centre de Normalització Lingüística (CNL), per mitjà del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, va iniciar el curs de català de nivell inicial a Mont-roig del Camp.

 

Fins a 24 persones nouvingudes s'han apuntat en aquest curs intensiu de 45 hores de durada, que es desenvolupa de dilluns a divendres al vespre a la Sala de Cultura de Mont-roig, i que acabarà a mitjans de novembre.

 

Aquests cursos inicials estan destinats a les persones nouvingudes que no parlen la nostra llengua, per tal que assoleixin un nivell bàsic de comprensió i de producció oral. D'aquesta manera, els alumnes que acabin el curs podran actuar mínimament en situacions quotidianes.

 

Aprendre català per integrar-se i per ajudar els fills

Al febrer d'aquest any, Mont-roig del Camp ja va acollir un curs d'iniciació al català a càrrec del CNL. En aquella edició hi van participar també més d'una vintena d'alumnes que van superar el curs fent-ne una valoració extremadament positiva, tant pel bon nivell dels professors com pel tracte cap als alumnes, un entorn idoni per aprendre la llengua del país.

 

D'aquesta manera, bona part dels alumnes destacaven la voluntat d'aprendre català per integrar-se millor a Catalunya, acabar amb possibles prejudicis i comunicar-se amb els seus veïns en les tasques quotidianes del dia a dia.

 

L'altre motiu més exposat, és el relacionat amb els fills i les escoles, de tal manera que els pares nouvinguts volen aprendre a parlar i també a escriure en català per poder ajudar els seus fills amb els deures i, especialment, per poder comunicar-se amb total coneixement amb els professors i equips directius dels centres educatius on estudien els seus fills.

 

Aquests cursos formen part de les accions formatives del Servei de Primera Acollida de les persones immigrades a Catalunya, i són una iniciativa de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp i el Consell Comarcal del Baix Camp.