Les obres de renovació de serveis i pavimentació del nucli antic de Castellvell, en marxa

La renovació de les instal·lacions d’aigua i clavegueram actuals, construïdes fa més de cinquanta anys, s’afrontarà amb fons de la Diputació i capital dels veïns
Castellvell del Camp renovarà les instal·lacions d'aigua i el clavegueram del nucli antic | Ajuntament de Castellvell del Camp

 

 

L’Ajuntament de Castellvell del Camp ja ha començat les obres de renovació de serveis i pavimentació del nucli antic del municipi. Aquestes feines, necessàries i urgents «a causa del deteriorament dels serveis d’aigua i clavegueram», apunten des del consistori, comporten unes despeses elevades «que s’han d’assumir entre tots, veïns, veïnes i ajuntament».

 

La renovació de les instal·lacions d’aigua i clavegueram actuals, construïdes fa més de cinquanta anys, s’afrontarà amb dues anualitats del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona —un total de 337.027 euros— i del programa de subvencions PEXI —amb la suma de 24.419 euros—, que també depèn de l’ens intercomarcal.

 

 

El cost total ronda els 843.000 euros

L’obra que es desenvoluparà al nucli antic de Castellvell es va adjudicar a l’empresa Agrovial S.A, per un import de 842.977,60 euros, IVA no inclòs. L’aportació dels veïns al projecte, per la seva part, serà d’un 25 per cent sobre el cost suportat per l’Ajuntament, descomptant les subvencions del PAM i PEXI, «que podran pagar còmodament fraccionant les quotes a la necessitat de cadascú», han assegurat des de l’Ajuntament.

 

L’equip de govern ja ha explicat que «és conscient de l’esforç que hauran de realitzar els veïns beneficiats per l’obra», no només per l’esforç econòmic assumit, «sinó pels perjudicis que se’ls ocasionarà per les restriccions en la circulació, accés i aparcament» durant l’execució.

 

 

L'Ajuntament, a disposició de la ciutadania

Des de l’Ajuntament de Castellvell del Camp han afegit que posaran «tots els esforços materials i tècnics» a disposició de la ciutadania per tal que les obres vagin «a bon ritme i no es demorin en el temps». El consistori agreix, per endavant, «la col·laboració i esforç de tots» i resta a disposició dels veïns «per anar resolent les incidències que vagin sorgint durant l’execució de les obres».

 

A més, l'ajuntament insisteix que els veïns i veïnes no dubtin a «consultar als serveis municipals qualsevol incidència que pugui aparèixer durant les obres, o qualsevol problema personal» i apunten que, l'equip municipal, hi és «per treballar a favor dels interessos de tota la població de Castellvell, sense excepcions».