Imatge de l'incendi forestal a l'Albiol

Crema una moto i origina un incendi forestal a l'Albiol

L'incendi s'ha proclamat a la carretera TV-7046

Una moto ha començat a cremar-se aquest matí, de diumenge 24 de març, al quilòmetre 1 de la carretera TV-7046, al terme municipal de l'Albiol. Com a conseqüència de l'incendi, les flames s'han expandit a les dues bandes de la carretera i s'ha originat un foc forestal. 

Fins a set dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat en les tasques d'extinció de les flames, les quals haurien cremat 1,4 hectàrees de sota bosc i vegetació. Al lloc dels fets també s'han desplaçat dos hidroavions i un helicòpter, per ajudar a apagar el foc.

El servei d'emergències ha rebut l'avís les 9.38 hores d'avui, i en aquests moments el foc ja està controlat i els Agents Rurals han remullat la zona afectada. D'altra banda  també hi han intervingut Agrupacions de Defensa Forestal i Mossos d’Esquadra. Cap persona ha resultat ferida en aquest incident. A més, s'ha agut de tallar la circulació de vehicles en aquesta via.

La benzina de la moto, origen de l'incendi

El conductor de la moto circulava fora dels camins adaptats per al trànsit rodat, i el xoc entre la moto i alguna pedra hauria causat espurnes que haurien provocat l'incendi. Part de la benzina de la moto hauria caigut a terra i això hauria provocat les flames en els matolls. Les flames han anat augmentant i s'han escampat fins a crear un foc forestal el qual ha cremat 1.4 hectàrees.

En l'extinció de l'incendi hi van treballar dues dotacions aèries
En l'extinció de l'incendi hi van treballar dues dotacions aèries | @bombersalcover

 

Zona de risc d'incendi per la manca de prevenció

L'alcaldessa de l'Albiol s'ha adreçat al lloc dels fets i ha recordat que en la localitat «no hi ha cap pista forestal amb les mides reglamentàries perquè puguin circular vehicles motoritzats, excepte els del veïnat».

  

  

L'any 2018 el municipi de l'Albiol també va patir un ensurt d'aquestes característiques, el qual va estar produït per la caiguda d'un quad, que va bolcar i va anar a parar a una finca particular.