Denuncien un jove reusenc per caçar ocells amb tècniques il·legals a Riudoms

Els Mossos d’Esquadra li intervenen una xarxa japonesa prohibida i una altra abatible
Les caderneres recuperades pels agents al caçador furtiu. | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Municipal de Riudoms han denunciat penalment un home com a presumpte autor d'un delicte contra la flora, la fauna i els animals domèstics. Es tracta d'un jove de 24 anys veí de Reus i de nacionalitat espanyola.

 

Els agents municipals van rebre un avís el passat 1 d’agost perquè un home estava col·locant paranys per a ocells en una finca rústica de Riudoms. En rebre aquesta informació, els vigilants van contactar els Mossos d'Esquadra i, juntament amb una patrulla de la Unitat Regional de Medi Ambient, van poder localitzar el jove. 

 

Li van intervenir una xarxa japonesa prohibida i una altra abatible

Els policies van comprovar que l’home havia parat una trampa amb una xarxa japonesa, la qual està prohibida a Catalunya i és considerada un delicte  perquè es considera un art de caça no selectiu.

 

D'altra banda, els agents també van veure que l'home havia instal·lat una xarxa abatible que, tot i ser un mètode selectiu, necessita una autorització per poder ser utilitzat per la captura d'ocells. El denunciat, però, no tenia la pertinent autorització. Els agents també li van intervenir quatre caderneres, que van ser traslladades a un centre de recuperació de fauna. El cas s’ha traslladat al jutjat de guàrdia de Reus.