El desplegament de fibra òptica a les urbanitzacions de Castellvell del Camp tindrà lloc a partir de l’octubre

La instal·lació s'havia anunciat el passat mes de febrer però la companyia Telefónica no havia fet cap moviment
Erboseres, Flor del Camp i Castellmoster són algunes de les urbanitzacions on s'instal·larà la fibra òptica | Adrià Morte

 

La companyia Teléfonica de España SAU començarà a implantar la xarxa de fibra òptica a les diferents urbanitzacions de Castellvell del Camp a partir de l’octubre. Els treballs d’instal·lació s’iniciaran en les properes setmanes i segons l’empresa de telefonia tenen «un termini de dos anys». Tot i això, tal com indiquen fonts de l’Ajuntament de Castellvell del Camp Telefónica s’ha compromès a «realitzar la implantació de la fibra òptica en un any». La instal·lació es portarà a terme als nuclis situats fora del casc antic del municipi: Castellmoster, Flor del Camp i Erbosseres, Els Pugets, Les Planes del Puig, Les Serres i també El Picarany. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Actualment, només el nucli urbà i alguna zona de nova construcció compten amb fibra òptica mitjançant l’empresa ADAMO. El passat més de febrer del 2019 el consistori va realitzar una nota informativa explicant que Telefónica començaria el pla de desplegament de la infraestructura a la resta de nuclis situats fora del municipi. Malgrat això, la companyia no ha fet cap moviment fins al dia d’avui. Ara, ha confirmat a l’Ajuntament de Castellvell del Camp que iniciarà el desplegament a partir del proper mes.

 

El consistori explica que una de les prioritats del govern és que el municipi compti amb una bona xarxa de fibra òptica i farà un seguiment exhaustiu a Telefónica de España SAU durant aquests mesos perquè compleixi el seu compromís. 

 

Imatge de Castellvell del Camp des de l'ermita de Santa Anna | Adrià Morte

 

Per una altra banda, un dels objectius de l’Ajuntament de Castellvell del Camp és dotar de més serveis el poble i un pas imprescindible és que tot el municipi, incloses les urbanitzacions, compti amb una bona xarxa de fibra òptica. Això permetria atraure nous comerços, actualment el municipi compta amb els serveis bàsics, i seria un reclam més per tota aquella gent que busca la tranquil·litat de viure al poble. A més, hi ha sobre la taula projectes com espais de co-working i zones equipades amb una bona xarxa de connexió a internet per facilitar el treball cooperatiu. 

 

Els beneficis de la fibra òptica

La transmissió de dades és el gran avantatge que comporta la fibra òptica, millorant la seva velocitat, la seguretat i l’excel·lent capacitat i qualitat de transmissió. D’aquesta manera, els veïns i veïnes de tot el municipi podran gaudir de diversos serveis a una velocitat extremadament elevada i amb la seguretat i confiança que aporta aquest servei. En l’actualitat, pràcticament tothom depèn de la connexió a la xarxa per tal de desenvolupar les seves activitats, ja sigui en l’àmbit professional com el lúdic.

Més notícies de la categoria Baix Camp