Dos detinguts i més de 1.300 plantes de marihuana en un xalet de Castellvell

La policia va trobar una plantació amb molta producció | Un dels detinguts, de 27 anys i de nacionalitat estrangera, es va escapar de la policia i s'ha acabat entregat als Mossos
Un agent dels Mossos recollint la marihuana trobada a Castellvell del Camp. | CME

 

Els Mossos d'Esquadra de Reus han desmantellat una plantació de marihuana amb més de 1.300 plantes d'aquesta droga a la urbanització Flor del Camp de Castellvell del Camp després d'una investigació liderada per la Unitat d'Investigació de la comissaria de la policia catalana de Reus. La policia va rebre informació que aquesta finca podia ser l'amagatall de droga després de rebre l'avís de diversos veïns alertant-los de fortes olors.

 

Després d'investigar la finca, els consums elèctrics i també les dues persones que entraven i sortien, que eren suposadament els encarregats de la plantació, la setmana passada van demanar autorització judicial per poder assaltar la plantació i confirmar que s'hi amagaven grans quantitats de marihuana. Quan la policia va entrar a la finca va trobar dos homes, un de 52 anys, que va poder ser detingut, i un altre de 27 anys, que es va poder escapar. Els dos eren de nacionalitats de l'Europa de l'Est.

 

El segon home, en cerca i captura

L'home que es va poder escapar dels Mossos estava ressenyat i la policia sabia perfetament qui era, era qüestió d'hores que l'acabessin detenint. Dilluns a primera hora, alertat que estava en cerca i captura, i acompanyat del seu advocat, es va entregar a la comissaria dels Mossos de Reus.

 

Els Mossos han trobat 1.300 plantes en diverses plantacions a l'interior del xalet de Castellvell del Camp. | CME

 

A l'interior del xalet d'aquesta urbanització de Castellvell del Camp la policia hi va trobar 1.360 plantes en una plantació de producció interior a més de molts elements de conreu i també 30 quilos de cabdells de marihuana. La policia està investigant ara quina relació tenien les dues persones detingudes —la primera, detinguda a Castellvell, ja està en llibertat amb càrrecs; la segona, serà deixat en llibertat per ordre judicial després de declarar davant del jutge de guàrdia— entre elles i amb la plantació i també per qui conreaven la marihuana. En moltes ocasions la marihuana es conrea per ser venuda a altres bandes de narcos que després la venen a Europa.

 

Catalunya, país exportador de marihuana

Catalunya, i el Camp de Tarragona en concret, s'ha convertit en un punt d'exportació de marihuana arreu d'Europa. Ha deixat de ser només un indret de consum sinó que s'ha convertit també en un important productor d'aquest tipus de droga.