GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Es publiquen les primeres imatges del documental «El Cel de Prades»

L'Ajuntament va apagar les llums de la vila durant dues hores perquè es poguessin capturar imatges espectaculars

 

Ja s'han publicat les primeres imatges del documental «El Cel de Prades». Es tracta d'una obra dirigida per l’astrofotògraf tarragoní Carlos Uriarte que té l'objectiu de posar en valor la qualitat del cel de les Muntanyes de Prades i el Montsant. Per tal d'aconseguir les imatges més espectaculars, l'Ajuntament va apagar les llums de la vila durant dues hores la matinada del passat divendres 8 de febrer. Durant aquest espai de temps, es van assolir màxims històrics de foscor. 

 

 

El documental «El Cel de Prades», a punt de sortir a la llum

El projecte documental «El Cel de Prades», dirigit per Carlos Uriarte, està a punt de sortir a la llum. Els creadors ja han fet públiques les primeres imatges de l'obra, que vol posar en valor l'excel·lent cel de les Muntanyes de Prades i el Montsant. El documental es podrà veure ben aviat al Centre d'Interpretació de les Muntanyes de Prades. 

 

Per a realitzar el documental, la matinada del passat divendres 8 de febrer, l'Ajuntament de Prades va apagar els llums del municipi durant dues hores. Es van poder capturar imatges a diferents indrets del poble i voltants amb la tècnica de càmera ràpida. L’apagada va deixar a la vista un dels cels estrellats més impressionants que es recorden afavorit per l’anticicló i absència de lluna a més de la poca contaminació lumínica.

 

El dissabte 4 de maig està previst organitzar una nova apagada de llums amb la jornada «Prades apaga els llums i encén els estels» amb activitats d'astronomia gratuïtes per a tots els públics. 

 

Imatge del documental «El Cel de Prades». | Carlos Uriarte

 

Prades, un «Poble amb Encant»

El documental mostrarà les meravelles nocturnes de Prades. El municipi del Baix Camp, a més, va ser distingit recentment amb el segell de «Poble amb Encant», que atorga l'Agència Catalana de Turisme. Es tracta d'un premi que es dona als pobles amb un atractiu o bellesa especial que captiva i enamora el visitant.

 

El poden aconseguir els pobles de menys de 2.500 habitants amb una conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics que contribueixen a aquesta bellesa.