Enric Jódar, cap de llista de la CUP a Riudoms

Rosa Pujol i Marta Bigas l'acompanyaran al número 2 i 3 de la candidatura
Enric Jódar, flanquejat per les números 2 i 3 dels cupaires a Riudoms, Rosa Pujol i Marta Bigas. | Cedida

 

La cursa per a les eleccions municipals del proper 26 de maig es va accelerant i a Riudoms es van definint els noms que lideraran les respectives candidatures. Després que ja s'hagi confirmat que l'alcalde Sergi Pedret encapçalarà Junts per Riudoms i que Ricard Gili serà el cap de files d'ERC, aquest diumenge, 10 de febrer, la CUP ha presentat els tres primers noms de la seva candidatura.

 

Jódar, Pujol i Bigas lideraran la CUP riudomenca

En una assemblea oberta que ha tingut lloc a la plaça de l’Església, la CUP ha desvelat les tres persones que encapçalaran la llista electoral: Enric Jódar Ciurana, Rosa Pujol Figueras i Marta Bigas Venturas. Tots tres han explicat també els eixos bàsics del programa dels anticapitalistes per als propers comicis locals, amb l'eslògan 'Reenfoquem Riudoms' com a bandera.

 

Després de treballar colze a colze amb els dos regidors actuals de la CUP riudomenca, ara Enric Jódar serà el seu cap de llista. Enginyer de telecomunicacions de 28 anys, serà acompanyat a la capçalera de la candidatura per Rosa Pujol, comercial administrativa de 33 anys, i Marta Bigas, integradora social de 35 anys.

 

La CUP, principal força de l'oposició a Riudoms

La formació anticapitalista es va presentar per primera vegada a Riudoms ara fa quatre anys, el 2015. El resultat obtingut va ser prou rellevant: tot i la majoria absoluta incontestable de Convergència i Unió, llavors encara comandada per Josep Maria Cruset, els cupaires es van situar com a segona força amb 590 vots, el 18,43%, obtenint dos regidors: Pere Campíñez i Roser Torres. L'ara cap de llista de la CUP, Enric Jódar, va ser llavors el número 3 de la candidatura.

 

Aquell 2015, la Convergència i Unió de Josep Maria Cruset va arrasar, amb 2.051 vots i nou dels tretze regidors, perdent-ne dos, això sí, respecte a l'any 2011. La tercera força va ser ERC, amb 411 vots i també dos edils. El PP, que també va presentar candidatura, va quedar fora de l'Ajuntament de Riudoms en obtenir tan sols 102 vots.