GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Josep Manel Sabaté es torna a presentar per alcaldable amb ERC Castellvell

ERC presenta la seva candidatura per les eleccions municipals amb una política «des de baix cap amunt»
Els candidats d'ERC Castellvell, Veronica Carrillo, Josep Sabaté, Jordi Jové i Jordi Fortuny | Laia Riba

 

ERC Castellvell es torna a presentar a les eleccions municipals, enguany amb una política basada «des de baix cap amunt». Aquest partit fa vuit anys que està a l'oposició i enguany aposten per la participació ciutadana, com a eix de campanya. Josep Manel Sabaté Papiol serà el candidat a alcaldable de Castellvell del Camp per les eleccions municipals del 26 de maig.

 

En segona posició a la llista d'ERC Castellvell el segueix l'actual regidor a l'oposició Jordi Fortuny Sisniega. En tercer lloc Jordi Jové Balanyà, que continua en la candidatura republicana. Encara que la llista no està completada, aquestes són les tres persones que encapçalen la candidatura d'Esquerra per Castellvell del Camp a les eleccions municipals. 

 

Una imatge d'arxiu de Castellvell del Camp | Cedida

 

Política basada en els pressupostos participatius

ERC Castellvell, partit a l'oposició durant dos mandats, vol apostar principalment pels pressupostos participatius. L'alcaldable Josep Manel Sabaté explica que «el poble necessita ser escoltat». Manifesta que l'actual govern durant els darrers anys no ha tingut en compte l'opinió del poble, per aquest motiu una de les principals bases de la seva campanya política seran els pressupostos participatius.

 

«No descartem pactar per entrar a govern»

ERC Castellvell explica a TarragonaDigital que no descarta realitzar un pacte per entrar a govern, encara que «ha de ser amb persones que s'apropen a la nostra manera de gestionar». D'altra banda, en relació al sorgiment del nou partit Ara Castellvell opinen que «pot arribar a ser positiu», «creiem que ens podem escoltar mútuament i podíem arribar a alguna cosa». 

 

Imatge d'una de les torres d'alta tensió situades en mig de la Urbanització El Pinar | TarragonaDigital

 

«Suport als afectats per les torres d'alta tensió»

Aposta per intentar trobar una via per solucionar la problemàtica de les torres d'alta tensió de la Urbanització El Pinar, ja que hi ha un conjunt de cases que formen part del terme municipal de Castellvell del Camp. El candidat a alcaldable, Josep Manel, declara que «des d'ERC hem fet costat a les persones afectades i les hem acompanyat al Parlament quan van presentar la queixa». 

 

Un centre de dia en condicions

El Casal d'Avis de Castellvell havia de ser un centre de dia, que l'Ajuntament cedia l'espai i la Generalitat encarregava de la resta, com la contractació de personal o les obres d'adequació, però finalment el projecte es va quedar aturat a causa de les retallades.

 

ERC Castellvell aposta per apropar als habitants de les urbanitzacions al poble | Cedida

 

Des d'ERC volen apostar per reactivar el centre de dia, per aquest motiu, «si entréssim a govern, tornaríem a presentar el projecte a la Generalitat, ja que els governs anteriors no ho han fet», comenta Sabaté. «Trobem que aquesta infraestructura és molt necessària per al poble, perquè tenim una població molt envellida i volem donar cobertura a aquest col·lectiu», afegeix. 

 

«Castellvell necessita un espai d'activitats» 

També volen apostar per un espai social i cultural integrador per tot el poble. «No tenim teatre, ni auditori, ni lloc integrador on es desenvolupin totes les activitats culturals», comenta Josep Manel Sabaté. El partit aposta per crear un centre on la gent es pugui relacionar i compartir activitats. Expliquen que l'Ateneu «queda molt limitat», ja que no es poden acollir gaires activitats.

 

«Volem fugir de ser un poble dormitori»

Un dels principals problemes que el partit polític veu al poble és que no hi ha cohesió entre les persones que viuen al nucli del poble i les que resideixen a les urbanitzacions. L'alcaldable d'esquerra comenta que «Castellvell no té oferta social perquè la gent de les urbanitzacions vagin al poble» per aquest motiu «volem integrar les persones de les urbanitzacions al poble, que no sigui un municipi dormitori».

 

ERC Castellvell del Camp | Cedida