Prades recorda Bodes, Batejos i Comunions de la vila amb més de 450 fotografies antigues

L'organitza l'associació cultural Els Tamborinos
Prades recorda Bodes, Batejos i Comunions de la vila amb més de 450 fotografies antigues | Cedida

 

La Sala d'Actes de l’Ajuntament de Prades acull, fins al pròxim diumenge 18 d’agost, una exposició de més de 400 fotografies antigues de bodes, batejos i comunions de la vila de Prades. L’associació cultural Els Tamborinos és l’encarregada d’aquesta iniciativa, que ha treballat per recollir fins a 479 fotografies antigues, algunes fins i tot abracen quatre generacions.

 

La fotografia que data més vella és una del 1887, i tots els retrats han estat cedits pels veïns i veïnes del poble. L’exposició estarà oberta al públic a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Prades fins al 18 d’agost de 19 h a 21 h en dies laborables i de 12 h a 14 h i de 19 h a 21 h el cap de setmana. A banda de l’exposició a l’Ajuntament, els veïns i visitants de Prades continuen fent una visita al passat dels habitants de la Vila Vermella gràcies a les fotografies antigues penjades pels carrers del poble.

 

Ja fa 17 anys, des del 2003, que l’associació cultural Els Tamborinos va néixer per divulgar a història del poble i dels seus habitants, i cada any organitza una exposició fotogràfica de diferents temàtiques del poble. Amb els anys, l’associació ha aconseguit crear un gran arxiu amb unes 4.000 fotografies, i han recuperat documentació de la memòria històrica del poble. L’objectiu de l’associació és recuperar fotografies que formen part de la història més recent de Prades, des de l’origen de la fotografia fins als anys 70.

 

L'exposició es pot veure a la Sala d'Actes de l'Ajuntament fins al diumenge dia 18 | cedida

 

 

L’associació Els Tamborinos, presidida per Esther Massó, està formada tant per veïns de Prades com estiuejants de ciutats com Tarragona i Reus. L’any passat, va publicar el llibre ‘Prades Desconegut’, dins la col·lecció Catalunya Desapareguda de l’Editorial Efadós. El llibre és una mostra fotogràfica de Prades i els seus habitants des de l’inici del segle XX fins a la primera dècada dels 70.

 

L’any 2017, la història de Prades es va exhibir al tinglado T4 del Port de Tarragona, amb la mostra «Prades i l’Exposició Internacional de Barcelona 1923». Al Palau Bofarull de Reus, l’any 2014, també es va poder veure un recull de les fotos més representatives de 10 anys d’exposicions, des del 2003 fins al 2013.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris