Prades recorda Bodes, Batejos i Comunions de la vila amb m茅s de 450 fotografies antigues

L'organitza l'associaci贸 cultural Els Tamborinos
Prades recorda Bodes, Batejos i Comunions de la vila amb m茅s de 450 fotografies antigues | Cedida

 

La Sala d'Actes de l鈥橝juntament de Prades acull, fins al pr貌xim diumenge 18 d鈥檃gost, una exposici贸 de m茅s de 400 fotografies antigues de bodes, batejos i comunions de la vila de Prades. L鈥檃ssociaci贸 cultural Els Tamborinos 茅s l鈥檈ncarregada d鈥檃questa iniciativa, que ha treballat per recollir fins a 479 fotografies antigues, algunes fins i tot abracen quatre generacions.

 

La fotografia que data m茅s vella 茅s una del 1887, i tots els retrats han estat cedits pels ve茂ns i ve茂nes del poble. L鈥檈xposici贸 estar脿 oberta al p煤blic a la Sala d鈥橝ctes de l鈥橝juntament de Prades fins al 18 d鈥檃gost de 19 h a 21 h en dies laborables i de 12 h a 14 h i de 19 h a 21 h el cap de setmana. A banda de l鈥檈xposici贸 a l鈥橝juntament, els ve茂ns i visitants de Prades continuen fent una visita al passat dels habitants de la Vila Vermella gr脿cies a les fotografies antigues penjades pels carrers del poble.

 

Ja fa 17 anys, des del 2003, que l鈥檃ssociaci贸 cultural Els Tamborinos va n茅ixer per divulgar a hist貌ria del poble i dels seus habitants, i cada any organitza una exposici贸 fotogr脿fica de diferents tem脿tiques del poble. Amb els anys, l鈥檃ssociaci贸 ha aconseguit crear un gran arxiu amb unes 4.000 fotografies, i han recuperat documentaci贸 de la mem貌ria hist貌rica del poble. L鈥檕bjectiu de l鈥檃ssociaci贸 茅s recuperar fotografies que formen part de la hist貌ria m茅s recent de Prades, des de l鈥檕rigen de la fotografia fins als anys 70.

 

L'exposici贸 es pot veure a la Sala d'Actes de l'Ajuntament fins al diumenge dia 18 | cedida

 

 

L鈥檃ssociaci贸 Els Tamborinos, presidida per Esther Mass贸, est脿 formada tant per ve茂ns de Prades com estiuejants de ciutats com Tarragona i Reus. L鈥檃ny passat, va publicar el llibre 鈥楶rades Desconegut鈥, dins la col路lecci贸 Catalunya Desapareguda de l鈥橢ditorial Efad贸s. El llibre 茅s una mostra fotogr脿fica de Prades i els seus habitants des de l鈥檌nici del segle XX fins a la primera d猫cada dels 70.

 

L鈥檃ny 2017, la hist貌ria de Prades es va exhibir al tinglado T4 del Port de Tarragona, amb la mostra 芦Prades i l鈥橢xposici贸 Internacional de Barcelona 1923禄. Al Palau Bofarull de Reus, l鈥檃ny 2014, tamb茅 es va poder veure un recull de les fotos m茅s representatives de 10 anys d鈥檈xposicions, des del 2003 fins al 2013.