casa cremada

Exoneren de la llicència d'obres la família de l'Albiol que va perdre la casa l'any passat

L'Ajuntament ho considera «un cas extraordinari que ha de ser tractat com un cas de necessitat social urgent»

La família que va perdre la casa pel foc a Masies Catalanes ara fa un any no haurà de pagar la llicència d'obres del nou immoble. El plenari de l'Ajuntament de l'Albiol ha aprovat exonerar-los d'aquesta taxa perquè es tracta d'«un cas extraordinari que ha de ser tractat com un cas de necessitat social urgent». En aquest cas concret, la llicència d'obres sol·licitada valia 7.885,79 euros segons informa el consistori.

El passat mes de juny, segons informa l'Ajuntament de l'Albiol, la família va demanar la llicència d'obres per construir un nou habitatge a la mateixa finca on tenien la casa de fusta que va cremar, a la plaça de Sant Antoni de Masies Catalanes. El consistori els ha enviat una carta explicant-los que el plenari ha decidit «acordar l'exempció de pagament de la llicència d'obra de construcció del seu nou habitatge» tenint en compte les circumstàncies que van viure fa gairebé un any.

Crema per complet una casa de fusta a l'Albiol

Des del moment en el qual es van tenir notícies de l'incendi, tant l'Ajuntament com el veïnat es van mobilitzar per ajudar la família, que havia pogut sortir de casa seva només amb les mantes que tenien al llit, i havia perdut el domicili pel foc. Es va obrir un compte corrent on fer donacions per ajudar-los, però també se'ls van lliurar recursos de primera necessitat durant els dies immediatament posteriors al foc. Aquell 26 de gener a la nit, la família, de quatre membres, ja dormia quan es va adonar que tenien foc a casa.

Van poder-ne sortir il·lesos, però l'immoble, de fusta, va quedar inservible quan, a més, les flames van acabar fent cedir el sostre. La seva ràpida reacció els va permetre sortir de casa, només amb les mantes del llit. Per aquest motiu, tant el consistori com els seus veïns, amics i famílies dels companys d'escola de la canalla van emprendre algunes accions per ajudar-los. L'equip de govern del poble conclou que és «una família amb fills petits que necessita el suport de la comunitat en aquests moments en què han sofert el dany excepcional de veure cremar la seva casa».


Comentaris