Torna la Festa de Barris de Riudoms aquest cap de setmana

Els actes centrals de la festa són els sopars de germanor de cada barri, la rua de lluïment acompanyada de les xarangues i el ball amb l'orquestra Girasol
Imatge de la rua de lluïment de la Festa de Barris del 2016 | Facebook Ajuntament de Riudoms

 

Com és tradicional cada primer cap de setmana del mes de juliol, Riudoms celebra la Festa de Barris. Durant els dies 5, 6 i 7 de juliol, enmig del minifestival «Reviu les places», els diferents barris de la localitat del Baix Camp acolliran les diverses activitats que s'hi realitzaran. Entre elles, les més destacades són els sopars de germanor, que tindran lloc a cada barri la nit del dissabte 6 de juliol o la rua de lluïment acompanyada de les xarangues, que finalitza a la plaça de l'Església, on posteriorment es fa una ballada conjunta.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El divendres, després del tradicional repic de campanes i de l'encesa simultània de traques i voladors, les comissions de cada barri guarniran els seus carrers i oferiran degustacions de rebosteria, cocs i truites i rom cremat. El dissabte, els indrets més cèntrics de cada barri s'ompliran d'activitat per celebrar els jocs de cucanya i, més tard, per organitzar els sopars de germanor.

 

El diumenge comptarà amb els actes més destacats

El diumenge 7 de juliol, començarà ben aviat. I és que després del sopar de germanor i els balls de barri, al voltant de les tres de la matinada, començarà la festa jove a la plaça de l'Om, i més tard, a dos quarts de set del matí, l'Ajuntament oferirà un esmorzar popular per enllaçar la festa de la nit amb el Toc de Diana. Posteriorment, a les nou del vespre, el ball de barris tancarà el cap de setmana amb l'Orquestra Girasol com a protagonista. A la mitja part, s'entregaran els premis del concurs de carrosses i disfresses i s'escollirà a la Pubilla, l'Hereu, la Dama i el Fadrí d'Honor del 2019.

 

Programa d'actes de la Festa de Barris

Divendres, 5 de juliol

13.00 hores: Tradicional repic de campanes a l'Església de Sant Jaume Apòstol

21.00 hores: Tronada simultània a cada barri per anunciar l'inici de la festa

22.00 hores: Degustacions populars a cada barri

 

Dissabte, 6 de juliol

18.00 hores: Jocs de cucanya a cada barri

22.00 hores: Sopar de germanor a cada barri

23.30 hores: Ball de barris

 

Diumenge, 7 de juliol

3.00 hores: Festa jove a la plaça de l'Om

6.30 hores: Esmorzar matinal a la plaça de l'Om

8.00 hores: Toc de diana a cada barri

10.00 hores: Rua de lluïment. Inici a la plaça de l'Arbre i recorregut fins l'Avinguda Primer d'Octubre.

11.00 hores: Ballada conjunta a la plaça de l'Església

12.00 hores: Esmorzar a cada barri

19.30 hores: Missa amb el ritual de les ofrenes, a l'Església de Sant Jaume Apòstol

21.00 hores: Ball de barris, entrega de premis i elecció de la Pubilla, l'Hereu, la Dama i el Fadrí d'Honor de Riudoms 2019.