ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Tot a punt per a la Festa Major Comarcal del Baix Camp a Riudoms

Se celebrarà els dies 20 i 21 d'octubre i comptarà amb la participació de diverses entitats de la comarca, així com la celebració de diversos concerts i cercaviles

 

El president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud, i els consellers comarcals ,Xavier Gallego i Lluís Escoda | Consell Comarcal del Baix Camp

 

Aquest divendres 5 d'octubre, s'ha anunciat que Riudoms acollirà la primera edició de la Festa Major Comarcal del Baix Camp 'Som Baix Camp'. Així doncs, el municipi riudomenc serà durant els dies 20 i 21 d'octubre el centre de la comarca del Baix Camp, rebent en els seus carrers diverses entitats dedicades a l'impuls del territori comarcal. Des del Consell Comarcal del Baix Camp, s´ha anunciat  la participació de 35 grups festius formats per més de mil persones.

 

Per aquesta celebració, l'organització ha previst una sèrie de concerts que se celebraran al Pavelló Esportiu de Riudoms, on destacarà la participació dels grups musicals 'Pop & Roll', 'Segona Mà', 'Auxili' i 'DJ Boogaloo's' la nit del 20 d'octubre. S'ha destacat l'argument del fet que com es vol emular una festa major, s'hi ha previst un concert jove.

 

Els actes centrals de la Festa Major Comarcal tindran lloc el diumenge 21 d'octubre, on s'ha previst una cercavila d'elements festius vinguts des de diverses localitats del Baix Camp i un tast gastronòmic de productes de la comarca. Aquesta iniciativa respon a la intenció del Consell Comarcal del Baix Camp per impulsar les entitats del territori, així com aprofundir i millorar la coneixença i la relació entre les diferents poblacions.

 

 

Imatge d'arxiu de Riudoms. | Laia Solanellas.

 

Capital de la Festa Major Comarcal 'Som Baix Camp'

Riudoms serà la localitat encarregada d'organitzar la que serà la primera edició de la Festa Major Comarcal, els dies 20 i 21 d'octubre. El motiu d'aquesta celebració és la intenció del Consell Comarcal del Baix Camp d'impulsar les entitats pròpies del territori i apropar-les a la ciutadania. Segons Joaquim Calatayud, president del Consell Comarcal del Baix Camp, es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya i busca «posar en valor i evidenciar la riquesa de la cultura popular als diferents municipis de la comarca i aprofundir i millorar la coneixença i la relació entre les diferents poblacions».

 

L'organització ha previst una sèrie d'activitats per a la celebració de la festa major. Dissabte 20 d'octubre, a partir de les onze de la nit, se celebrarà un gran concert de Festa Major al Pavelló Esportiu de Riudoms. S'ha confirmat les actuacions dels grups musicals 'Pop & Roll', 'Segona Mà', 'Auxili' i 'DJ Boogaloo's', que amenitzaran la nit a tall de revetlla.

 

Els plats forts arribaran el diumenge 21 d'octubre. A partir de dos quarts d'onze del matí, una cercavila d'entitats festives locals i comarcals formades per 35 grups culturals, recorreran els carrers de la localitat riudomenca i s'exhibiran a la plaça de l'Església a partir de les 11.15 del matí. En finalitzar la cercavila, està previst un tast de 24 productes típics del Baix Camp, organitzat per les entitats comarcals participants de tots els municipis de la comarca.

 

Imatge del cartell de la Festa Major Comarcal de Riudoms | Cedida

 

Programa d'actes de la Festa Major Comarcal 2018

Dissabte 20

 23.00 hores, Gran concert amb Pop&Roll, SegonaMà, Auxili i DJ Boogaloo's, al pavelló Poliesportiu de Riudoms

 

Diumenge 21

 

10:00h: plantada de tots els elements festius al Parc de la Palmera de Riudoms

 

10:30h: Cercavila de tots els elements festius de la comarca pels carrers de Riudoms amb el següent recorregut: carrer Dr. Fleming, avinguda Catalunya i avinguda 1r d’Octubre.

 

11:30h: arribada de la cercavila a la Plaça de l’Església.

 

11:30h - 14:30h: exhibicions de  lluïment de les entitats i dels seus elements festius.

 

11:30h -14:30h: Mentre es fa l’exhibició dels elements festius i de les entitats també s’oferirà un tast de tapes, productes i plats típics a la plaça de l’Església. Hi haurà un total de 29 tapes diferents. El preu públic establert pel Consell Comarcal és de 2 euros tast+beguda (vermut o aigua) o 5 euros (3 tastos + 2 begudes)

 

14:30h Fi de festa