Mont-roig del Camp estrena la temporada d'oli amb la Festa de l'Oli Nou

Podreu fer un tast d'olis i comprar el que més us agradi, gaudir d'un esmorzar popular i visitar el Molí d'Olis Solé.
Arran de Terra seran un dels expositors de la Festa de l'Oli Nou de Mont-roig del Camp | Àngel Ullate
 

Un any més, aquest cap de setmana, Mont-roig del Camp celebra la Festa de l'Oli Nou on podreu tastar el primer raig d'oli de la temporada i emportar-vos a casa el que més us agradi. La cita serà el pròxim diumenge, 3 de novembre, al Parc Maria Martori on la festa començarà a partir de les 9.00 hores i s'allargarà fins a les 13.00 hores. Allà, podreu gaudir d'un esmorzar popular, tastos d'olis, sortejos i visites guiades. En definitiva, una jornada on l'oli de Mont-roig en serà el protagonista. 

La Festa de l'Oli Nou torna a Mont-roig del Camp

La festa començarà amb un esmorzar popular on ja es podrà degustar l'oli nou. El preu de l'esmorzar popular és de 3 euros i els tiquets es podran comprar el mateix dia de la festa. La jornada seguirà amb la venda i exposició dels olis dels diferents productors, on podreu tastar l'àmplia oferta d'olis que estaran exposats. A més, podreu comprar els que més un agradin i emportar-vos-el per gaudir-ne cada dia a casa vostra. 

A les 12.00 hores es realitzarà un sorteig on es regalaran diferents lots d'olis, esprem que la sort un acompanyi. Per acabar la jornada, les últimes activitats que es duran a terme seran les visites guiades al Molí d'Olis Solé. La visita començarà pel Museu de l'Oli Solé, a la plaça Miramar, i es faran diversos passis, un a partir de les 11.00 hores i l'altre a partir de les 12.00 hores. 

A Festa de l'Oli Nou de Mont-roig del Camp podreu degustar el primer raig d'oli de la temporada | Àngel Ullate

El temporal no afectarà la festa

La Festa serà al Parc Maria Martori i, segons les previsions meteorològiques, no es preveu pluja ni mal temps pel diumenge, 3 de novembre. Però, si tot i això el temps ens jugués una mala passada, la Festa de l'Oli Nou de Mont-roig no s'aturaria. Des de l'Ajuntament de Mont-roig informen que, en cas de pluja, l'acte es traslladaria al poliesportiu del municipi. 

Aquest any ha sigut una bona temporada per l'oli 

Des del Molí de l'Oli Solé de Mont-roig del Camp asseguren que aquest any ha sigut una bona temporada per l'oli i n'han produït més que l'any passat. Expliquen que, normalment, es va alternant l'abundància de la producció, així doncs, un any és bastant abundant mentre que el següent no ho és tant. També afegeixen, ja que han produït més oli que l'any passat, les pluges i les altes temperatures d'aquest estiu no han afectat la collita. 

Finalment, també afirmen que la Festa de l'Oli Nou és una bona ocasió per vendre el seu producte i sempre té una bona rebuda entre la població i una participació bastant elevada. De fet, a la Festa de l'Oli Nou és on els productors i distribuïdors venen la major part del seu oli. 

Les imatges de la Festa de l'Oli Nou de Mont-roig del Camp | Àngel Ullate

"⚫ URGENT: Mor en un accident de tractor al Baix Camp" "⚠ ATENCIÓ: Ferit en un accident a l'N-420, al Baix Camp"