La Fira de l'Avellana de Riudoms estrenarà un espai gastronòmic amb un xef de renom internacional

Sota el nom de Gastrofira, aquesta novetat oferirà tastos, vermuts musicals o espectacles de cuina, i un xef de renom internacional elaborarà una original recepta amb productes de la terra
L'afluència va ser màxima en la 38a ediciçó de la Fira de l'Avellana. | Cedida

 

Poc més d'una setmana és el que resta per l'inici de la 39a edició de la Fira de l'Avellana i la 420a de la Fira de Sant Llorenç, una cita ineludible amb el món agrícola i el petit comerç riudomenc. Poc més d'una setmana perquè Riudoms, el cap de setmana del 9, 10 i 11 d'agost aculli un gran nombre de parades, espectacles musicals, concursos esportius i moltes altres activitats.

I enguany, com a novetat, també incorporarà gastronomia. I és que any rere any, la Fira es creix i aspira, a més d'aprofundir en les seves arrels agrícoles, a convertir-se progressivament, amb la inclusió de petites novetats en cada edició, en un esdeveniment amb importància durant tot l'any al municipi que sigui capaç de dinamitzar-ne la vida comercial.

Imatge de la diada castellera de la Fira de l'Avellana. | isma llanes

 

La Gastrofira, la principal novetat

És per això que en aquesta edició prèvia a la celebració del quarantè aniversari de la Fira, que s'espera especial, s'ha incorporat com a gran novetat una fira gastronòmica que rebrà el nom de Gastrofira. Dedicada exclusivament als productors locals i de proximitat, s'hi podran degustar i adquirir productes com la coca en recapte, la llonganissa, l'avellana negreta, elaboracions amb oli d'oliva DO Siurana i arrossos fets amb productes de l'horta riudomenca, els vins i formatges de proximitat, cerveses artesanes o vermut.

A més, la fira gastronòmica, amb programació pròpia, inclourà també una sèrie d'experiències gastronòmiques com ara tastos, vermuts musicals, presentacions de productes o espectacles de cuina. Si més no, dins la seva programació, destaca el 'showcooking', en què un xef de renom internacional presentarà una recepta original i exclusiva per la Fira, creada per a l'ocasió en col·laboració amb productors locals. Com no pot ser d'altra manera, l'avellana en serà l'element central, i aquest plat es convertirà en un producte promocional de Riudoms arreu de la comarca.

La gastronomia guanya importància a la Fira de l'Avellana. | TarragonaDigital.com

 

Tradició i confiança en les novetats de l'any passat 

Res canvia a la Fira de l'Avellana a excepció de les novetats. Tot i incorporar novetats, la Fira no obvia les cites ja tradicionals d'aquest esdeveniment vinculades amb l'avellana, la pagesia o la cultura popular. Xerrades, música, la diada castellera, les txarangues, les visites al patrimoni del poble, l'Avellana Sound, les atraccions, les curses de portadors d'avellanes o el torneig de futbol.

I seguint amb la línia de progressió i d'arrelament al poble, la Fira continuarà apostant per la gran novetat de l'any passat: el Festival Minipop, que l'any passat va comptar amb la participació d'artistes del renom de Joan Reig i Sergi Esteve. D'aquesta manera, l'organització pretén mantenir el perfil familiar, musical i lúdic de l’esdeveniment i que en l’edició passada va deixar molt bona impressió. Per això, ampliarà el nombre de dies de presència a la Fira de l’Avellana i, conseqüentment, augmentarà el nombre de tallers i d’actuacions musicals.

"🎤Segonamà: «En l'últim disc hem trobat la pinzellada de com volem sonar»" "🐶 El Consell Comarcal del Baix Camp torna a apostar per la gossera pública"