El fiscal acusa el riudomenc Jaume Mestre de donar fals testimoni al judici del procés

Jaime Moreno demana investigar el que era responsable de Difusió de la Generalitat per les seves evasives
Jaume Mestre, responsable de difusió de la Generalitat, al judici del Procés. | ACN

 

El fiscal del Tribunal Suprem Jaime Moreno ha demanat investigar el que era responsable de Difusió de la Generalitat durant l'1-O, Jaume Mestre, per un suposat delicte de fals testimoni. Les constants evasives de Mestre quan se li ha preguntat per la campanya publicitària que es va fer a Televisió de Catalunya abans del referèndum, han portat al president del tribunal, Manuel Marchena, a avisar a Mestre que aquest delicte també es pot cometre amb respostes evasives, inexactes i que silenciïn dades. 

De fet, un cop ha acabat el seu interrogatori, el fiscal ha sol·licitat al tribunal que s'obri la investigació per fals testimoni, però Marchena li ha respost que la valoració sobre si l'acusat ha mentit o no s'haurà de prendre després de contrastar altres fonts de prova, i que es donarà a conèixer en el moment de la sentència. Jaume Mestre, que és de Riudoms, era el responsable de difusió i de campanyes publicitàries en les setmanes prèvies al referèndum, quan es va emetre l'anunci de les vies de tren a la corporació catalana.

 

Evasives de Jaume Mestre

Mestre ha assegurat que ell no va encarregar aquest anunci i que tampoc es va reunir amb la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, per encarregar-li que emetés els anuncis. Segons el fiscal, Llorach va reconèixer en instrucció haver-se reunit amb Mestre. L'aleshores responsable de difusió ha apuntat que el concurs que es va convocar per la campanya de publicitat va quedar desert, i ha afegit que no sabia per quina raó s'havia emès a TV3, ni tampoc sabia si s'havien enviat factures per aquestes emissions. 

L'interrogatori del fiscal Jaime Moreno ha estat, en algunes ocasions, molt dur, fins al punt que les defenses han intervingut en diferents moments. Mestre ha vinculat la campanya de les vies del tren amb la de Civisme, i ha dit que no sabia qui havia penjat els cartells d'aquesta publicitat. Les seves respostes monosil·làbiques i amb constants evasives li han volgut diversos avisos del president del Tribunal Suprem. 

També et pot interessar:

"BRUTAL: Rebombori a la Selva del Camp per una suposada festa d'intercanvi de parelles" "AGENDA: Arriba la Ruta de Tapes Gaudí de Riudoms carregada de premis!"