FutbolNet, el programa que combina activitat física i interacció social, arriba a Mont-roig del Camp

Els nuclis de Mont-roigMiami Platja tornen a acollir, tot i el coronavirus, l'experiència esportiva de la Fundació Barça, el projecte FutbolNet. La iniciativa, creada el 2011, és una metodologia d'intervenció social que té com a objectiu millorar la vida dels infants i joves en situacions socials vulnerables.


El futbol i l'activitat física s'utilitzen com a eines de reflexió i com agents de canvi social. Al FutbolNet es juga sense àrbitre, en tres temps i els equips són mixtes. A més, les regles del joc es pacten i acorden entre els seus participants, fet que no passa en qualsevol altra competició futbolística.


Segons s'ha declarat des de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, aquestes característiques «fan que l'experiència dels infants i joves que hi juguin sigui molt positiva i divertida, alhora que es fomenta l'activitat física, l'aprenentatge en valors i la creació de sentiment d'equip i de comunitat».

Els participants podran inscriure's a les xarrades informatives

Per tal de donar a conèixer en què consisteix exactament el FutbolNet, activitat que serà totalment gratuïta, es realitzaran dues xarrades informatives per a les persones interessades. La primera sessió tindrà lloc el pròxim 16 de setembre a les set de la tarda al camp de Futbol de Miami Platja i la segona el 23 de setembre, a la mateixa hora, a la Casa de Cultura de Mont-roig.

Tots aquells que hi vulguin participar podran inscriure's el mateix dia de les sessions informatives. Per poder participar al FutbolNet s'ha d'estar empadronat al municipi de Mont-roig, haver nascut entre el 2005 i el 2011, tenir diversitat funcional i ser usuaris o usuàries del servei d’intervenció socioeducativa del municipi.

No es tracta de la primera vegada que la iniciativa aterra a Mont-roig i Miami Platja, ja que durant la temporada 2017-2018 ja es va celebrar una edició, acte que va tenir «molt bona acollida entre els joves que hi van participar».

L’activitat es realitza a càrrec de la Fundació Barça i la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Camp, el Consell Esportiu del Baix Camp i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

"Escombrada al PDeCAT al Baix Camp: Quasi tots els militants es passen a JuntsxCat" "Descobreix el paradís senderista i del turisme actiu!"