Un grup de voluntàries de Prades confecciona més de 1.000 mascaretes de roba

Un cop elaborades i esterilitzades s’han distribuït arreu del poble
Les mascaretes de roba s'han repartit arreu del poble | Cedida

 

Més de 1.000 mascaretes de roba confeccionades. Aquesta és la xifra que han assolit una quinzena de voluntàries de l’Associació de Dones del municipi de Prades des del passat 21 de març. Un cop elaborades i esterilitzades, els agutzils del consistori s’han encarregat de distribuir-les pels establiments essencials del poble perquè els treballadors i resta d’habitants del municipi en puguin fer ús.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La iniciativa es va originar quan Ray Casals, membre de l’associació, va proposar la confecció de mascaretes i es va fer una crida des de l’Ajuntament de Prades per la cerca de voluntaris. Una altra sòcia, la Núria Moragues, es va encarregar de realitzar vídeo tutorials per tal que la resta de participants poguessin confeccionar el material sanitari des de casa.

 

El consistori recorda que fa pocs dies es va recomanar, des del govern central, l’ús generalitzat de mascaretes i juntament amb l’escassetat d’aquest equipament de protecció individual ha fet necessari una iniciativa com aquesta. Actualment, hi ha oberts una quinzena d’establiments entre dos forns de pa, tres carnisseries, un supermercat, la cooperativa, la farmàcia, quiosc, estanc, botiga de queviures, dues entitats bancàries i la gasolinera.

Aquesta és la segona xarxa de voluntariat que s’activa amb el Covid-19 a Prades. En la primera va ser el torn de l’Associació de Joves de Prades que, amb el suport de l’Ajuntament, estan oferint serveis de compra a domicili o treure les escombraries a un centenar de famílies de grups de risc que ho han sol·licitat.