GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Inaugurada la depuradora de les Borges del Camp, amb una inversió de 2,5 MEUR

Amb aquesta instal·lació, que ha estat deu anys en obres, ja són divuit les plantes actives a la comarca del Baix Camp
Imatge posterior a la tallada de cinta inaugural de la depuradora de les Borges del Camp | Twitter / @territoricat

 

 

La depuradora de les Borges del Camp, al Baix Camp, ja està en marxa, deu anys després d'iniciar-se les obres. Es va començar a construir l'any 2008 i ha suposat un cost de 2,5 milions d'euros. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat per la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, i l’alcalde de les Borges i president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud, han inaugurat avui divendres, 25 de gener, la instal·lació.

 

És una depuradora biològica amb aireació prolongada amb capacitat per tractar 904,5 metres cúbics d'aigua al dia, i que pot donar servei a una població de 2.080 habitants, segons s'informa des del departament. També s’ha construït una xarxa de col·lectors de 1.800 metres de longitud.

 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El conseller Calvet inaugura la instal·lació

Calvet ha fet una visita institucional a l'Ajuntament de les Borges del Camp i ha signat el llibre d’honor abans de desplaçar-se fins a la depuradora, que se situa al marge esquerre de la riera d’Alforja, a la carretera en direcció a Riudoms.

 

Un cop a la depuradora, les autoritats han visitat la instal·lació i posteriorment s'han fet els parlaments. L'alcalde ha fet esment dels entrebancs sorgits en el camí fins a la inauguració —cal recordar la denúncia per delicte ecològic que va portar el batlle a judici, del qual finalment va quedar absolt.

 

 

Importància mediambiental

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha destacat la importància d’aquesta obra, que permetrà, per una banda, recollir i tractar les aigües residuals generades en el municipi i, per l’altra, evitar els abocaments i millorar l’estat ambiental.

 

La construcció d’una nova depuradora va en la línia dels objectius del govern de la Generalitat en matèria de política hidrològica «desenvolupant els treballs per garantir el sanejament pendent al país, que és d’un 2,9 per cent i, alhora, modernitzar i millorar les instal·lacions ja actives», ha dit Calvet.

 

Un 97% de població sanejada

Amb la posada en servei de la depuradora de les Borges del Camp ja són 18 les plantes actives a la comarca del Baix Camp, les quals garanteixen el sanejament del 97% de la població de la comarca.

 

Les depuradores en servei són a l’Aleixar, Alforja, les Borges del Camp, Botarell, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant, Montbrió, Mont-roig del Camp —a l'àrea costanera, al poble i a Rifà—, Prades, Reus, Riudecanyes, Riudecols, Riudoms, la Selva del Camp, Vandellòs i Vilaplana.

 

A tot Catalunya, en total, són 517 les depuradores actives, que garanteixen el sanejament del 97,1% de tota la població.