Un veí d'Alforja detingut per calar foc a la xurreria del poble

La propietària del comerç havia avisat als Mossos la tarda abans perquè el veí l'estava increpant. No és la primera vegada que la dona s'enfronta al detingut.
Imatge de l'incendi de la xurreria d'Alforja | facebook
 

Aquest matí, Alforja s'ha despertat consternada perquè un veí ha calat foc a la xurreria de la rotonda del municipi. Els fets han passat la matinada del divendres, 9 d'agost, a La Xurrera d'Alforja, ubicada permanentment a tocar de  la rotonda de la carretera que va cap a Cornudella del Montsant. L'home, de 43 anys i de nacionalitat espanyola, ja havia estat denunciat per la propietària diverses vegades i, a hores d'ara, està detingut per un delicte de danys i un altre d'incendi. 

La dona ha pogut apagar el foc i no hi ha hagut cap ferit

Aquesta nit, uns quants veïns han avisat a la propietària del comerç perquè han vist les flames de la xurreria. La propietària s'ha desplaçat fins a la xurreria i ha pogut apagar les flames amb un extintor. Més tard, a les 5.47 hores de la matinada, ha avisat als Bombers de la Generalitat perquè revisessin el lloc i comprovessin que el foc estava totalment apagat.

Una dotació dels Bombers de la Generalitat s'ha desplaçat fins al lloc dels fets i ha revisat el petit comerç, els Bombers s'han pogut retirar al cap de mitja hora. Les flames han afectat dues de les neveres de l'interior de la caravana. Afortunadament, cap persona ha resultat ferida com a conseqüència del foc. Segons explica la propietària, els veïns han vist al sospitós intentant robar dins de la xurreria i per accident, mentre robava les neveres, ha calat foc al negoci. 

Aquest matí, els Mossos d'Esquadra han arribat a Alforja i han pres declaració a la propietària i als veïns. Quatre testimonis han descrit al sospitós i el situen a l'hora i al lloc dels fets. La descripció quadrava amb la d'un veí del poble que ha generat més d'un aldarull. 

L'interior de la xurreria ha quedat afectat | facebook
 

La propietària ja s'havia enfrontat al detingut altres vegades

Segons la propietària del negoci, el detingut és un veí del poble que ha causat diversos problemes i ella ja s'hi ha enfrontat diverses vegades. De fet, la tarda abans la dona havia avisat als Mossos d'Esquadra perquè el detingut estava derrapant i conduint temeràriament a la carretera, prop de la xurreria. Els agents van desplaçar-se fins al municipi per comprovar els fets i actuar.

La propietària explica que es pensava que els Mossos havien detingut a l'home, però el sospitós va aconseguir despistar als agents i no el van poder detenir. Aquesta matinada la dona s'ha trobat el seu negoci en flames. Els veïns d'Alforja reclamen a l'Ajuntament que prengui mesures sobre aquest veí i estan cansats de la seva actitud, a banda, també lamenten la pèrdua del negoci de la propietària de La Xurrera d'Alforja. 

"🎵AGENDA: Castellvell continua les festes de Santa Anna amb un concert!" "🌰AGENDA: Tots els actes de la 39a Fira de l'Avellana de Riudoms!"