Indústria Alimentària Crusvi presenta concurs de creditors i liquidarà l'empresa

CCOO critica que s'utilitzi el coronavirus «com a excusa per tancar l’empresa amb traïdoria i amb una falta total de transparència»
Indústria Alimentària Crusvi ha presentat un concurs de creditors per liquidar l'empresa | Indústria Alimentària Crusvi

Indústria Alimentària Crusvi ha presentat un concurs de creditors per liquidar l'empresa. Es tracta de l'escorxador on es maten i tracten els pollastres per a Granja Crusvi. Després de l'ERTO aplicat el mes de març a la Indústria Alimentària arran de la pandèmia de Covid-19, ara la companyia ha començat el camí de la seva dissolució. La decisió no ha agradat al sindicat CCOO, que considera que s'ha fet servir el coronavirus «com a excusa per tancar l’empresa amb traïdoria i amb una falta total de transparència».

La liquidació de Crusvi acabarà amb 110 llocs de feina

Segons el sindicat, «en aquest procés no s’han tingut en compte els drets d’informació i consulta de la representació legal de la plantilla, que no ha rebut cap documentació al respecte i s’ha assabentat que s’havia iniciat el procés per la premsa». En un comunicat emès avui denuncien que no s'ha fet prou per salvar l'empresa.

«L’Administració concursal no ha buscat alternatives per obtenir un pla de viabilitat que permeti la continuïtat de l’empresa», critiquen. Asseguren, de fet, que «planteja un ERO per extingir els 110 llocs de treball que hi ha actualment a Indústria Alimentària Crusvi, amb les indemnitzacions que pagui el FOGASA, ja que 'no hi ha un cèntim a la caixa de l’empresa'».

És per això que es mostren contraris a la liquidació. Afegeixen que l'empresa, segons el seu punt de vista, té viabilitat. El sindicat sentencia que «lluitarà per defensar l’ocupació i aclarir un procés que ens omple de sospites, ja que a falta de documentació i de respostes per part de l’administrador concursal, pel que sabem, el principal creditor seria Granja Crusvi».

Divuit anys vinculada a Granja Crusvi

Indústria Alimentària Crusvi fa quatre anys que compta amb aquest nom. Fins al 2016 era Mytidasa, comprada per Granja Crusvi l'any 2002. Els anys 2009 i 2014 la matriu del grup empresarial —entre les empreses participades també hi ha Fàbrica Mas Vell de Montbrió del Camp i la Incubadora Granja Crusvi de Montblanc— va invertir a l'aleshores Mytidasa per ampliar la línia de producció.

"El nom d'una avinguda de Miami Platja d'origen franquista que l'Ajuntament vol canviar" "No us ho perdeu: Visiteu la Casa Pairal de Gaudí aquest estiu!"