Un treballador d'Industrias Teixido ensenya el número premiat amb el 'Gordo', el 72897

Industrias Teixidó, de Riudecols, reparteix 180 milions d'euros del 'Gordo' de la Loteria de Nadal

L'empresa va adquirir unes 45 sèries del número premiat a l'administració reusenca de La Pastoreta

Inèdit. La sort ha esquitxat per segon any consecutiu la ciutat de Reus. Després de la sonada fortuna del Cachirulo, el ‘Gordo’ de la Loteria de Nadal ha tornat a caure al Baix Camp. L’administració de loteria de la plaça de la Pastoreta de Reus ha repartit fins a 60 sèries del 72897, valorat en 4 milions d’euros la sèrie, amb un total de 240 MEUR repartit entre ganxets i ganxetes. Bona part d’aquestes participacions han anat a parar a l’empresa Industrias Teixidó de Riudecols, dedicada a la fabricació de peces mecanitzades i d’alta precisió.

Membres del comitè d'empresa ha explicat que s'havien gastat uns 9.000 euros en loteria, corresponent a 45 sèries, és a dir, 450 dècims. Això significa que es repartiran uns 180 milions d'euros entre els treballadors que van adquirir un número del 72897

Moments de molta eufòria són els que s'estan vivint a l'empresa de Riudecols, on els treballadors ja fantasiegen i s'il·lusionen pensant què faran amb els diners: «em compraré un pis, que visc de lloguer i aquests diners m'han vingut molt bé, la veritat», explica la Bouchra. Una altra treballadora explica que ha compartit el dècim amb una altra companya que està de vacances. «El primer que faré serà un viatge, quan pugui», explica una altra treballadora que està a punt de jubilar-se i que a casa seva han tocat quatre dècims: el seu fill, que també treballa a la fàbrica, les seves germanes i ella. 

«M'han trucat de La Pastoreta dient que havia tocat 'El Gordo'. No m'ho creia»

El president del comitè d'empresa, José Lucena, és el responsable d'haver repartit la sort entre els treballadors de la fàbrica: «vaig anar a buscar el número i el vaig escollir jo». Lucena ha explicat que cada any juguen a la loteria, però sempre amb un número diferent, a l'atzar. «M'han trucat de La Pastoreta dient que havia tocat 'El Gordo'. Al principi no m'ho creia». El president del comitè diu que quan va anar a l'administració de loteria va trobar que el número era «molt bonic —ara més—». «Nosaltres el que fem és una previsió de quants números agafarem i els deixem a La Pastoreta. Llavors, qui en vulgui un va allà i demana pel número de Teixidó i en pot agafar tants com vulgui, i per això hi ha famílies on ha tocat a tothom» explica, il·lusionat.

José Lucena diu que «és una alegria doble perquè fa cinc anys vaig proposar que l'empresa tingués un número propi amb el logo de la fàbrica i mira, ja ha tocat». També ha apuntat que ja hi ha treballadors que l'any passat ja van tenir sort en tenir dècims o participacions del número del 'Cachirulo', i que enguany han tornat a repetir.

Els treballadors d'Industrias Teixidó celebren el 'Gordo' de la Loteria de Nadal
Eufòria màxima entre els treballadors d'Industrias Teixidó | Laia Solanellas


 

«Això és ciència-ficció, que et toqui la Grossa dos anys seguits és l'hòstia!»

El Jordi és un dels afortunats que l'any passat ja tenia participacions del 'Cachirulo', concretament tres, i que ja va guanyar part del primer premi de la Loteria de Nadal. «Això és ciència-ficció» diu, sense creure-s'ho. «Que et toqui la Grossa dos anys seguits és l'hòstia!». El Jordi explica que l'any passat unes amigues que formen part de l'associació del 'Cachirulo' de Reus van vendre-li tres participacions. «Amb el que em va tocar l'any passat em vaig comprar un apartament i aquest any no ho sé, un xalet amb piscina», ironitza. Explica que repartirà el premi amb les seves filles, com ja va fer l'any passat. 

Industrias Teixidó, des del 1952, dona feina a 450 persones

Industrias Teixidó neix el 1952 i està especialitzada en la fabricació de peces mecanitzades d'alta precisió i alta qualitat. Les peces que produeixen després s'utilitzen en sectors com l'automoció, la pneumàtica, l'electrònica, electrodomèstics o l'aeronàutica.

Avui dia hi treballen unes 440 persones i dona feina a veïns de Riudecols i pobles del costat com les Borges del Camp, Riudoms, Falset o Reus.