El selvatà Joan Magrané serà el compositor resident del Centro Nacional de Difusión Musical

S'interpretaran 17 obres fetes per ell

El Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM) ja s'ha preparat per arrencar la temporada 2020-2021 apostant pel compositor de la Selva del Camp, Joan Magrané. Aquesta etapa que començarà, entre setembre i desembre, estarà marcada per les mesures de prevenció amb un metre i mig de separació entre els músics, un 75% de l'aforament i sense venda d'abonaments, tot i esperar que es puguin tornar a comercialitzar a partir del gener, segons el director de la institució, Francisco Lorenzo.

La gran plataforma pública de concerts, que depèn de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, ha preparat 230 concerts, destacant els esdeveniments de Madrid, París i Londres. Entre les actuacions, hi haurà 64 concerts reprogramats, 57 noves estrenes, on més de la meitat han estat firmats per dones.

El selvatà serà el compositor del CNDM

En aquesta nova temporada, l'aposta del CNDM ha estat el compositor Joan Magrané. El de la Selva del Camp serà el resident durant la pròxima temporada donant pas a la nova generació de músics espanyols que despunten. Durant l'estada, s'interpretaran 17 obres fetes per ell, quatre de les quals s'estrenaran, això com n'hi haurà tres d'encàrrec.  El director ha volgut destacar que aquest any «hem volgut fer un canvi i apostar no per cavalls guanyadors, sinó pels nous valors».

Aquesta temporada hi haurà grans figures com el contratenor polonès Jakub Jozef Orliński; la mezzosoprano Vivica Genaux; el pianista Christian Zacharias; o els conjunts Café Zimmermann, Il Giardino Armonico, Cuarteto Quiroga o Cuarteto Emerson- També destaquen el pianista de jazz Brad Meldhau, la cantant Ute Lemper o la cantaora Alba Molina, entre altres.

El baríton Florian Boesch serà el cantant resident del cicle de Lied. A més, es rendirà homenatge als compositors Cristóbal Halffter i Luis de Pablo, quan es compleixin noranta anys dels seus naixements, i es recuperaran 40 composicions del patrimoni musical històric.

"Les obres, en marxa: El sistema de calefacció que s'està instal·lant als pobles de TGN" "Atenció: Relleu a l'alcaldia d'un municipi del Baix Camp"