La jornada de neteja de platges de l'Hospitalet de l'Infant recull 60 quilos de deixalles

Una seixantena de persones van participar en la jornada que es va haver de suspendre pels efectes del temporal
La Jornada de neteja de platges de l'Hospitalet de l'Infant recull 60 quilos de deixalles | Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant

 

Aquest diumenge 21 d'octubre, una seixantena de persones van participar en la Jornada de neteja de platges de l'Hospitalet de l'Infant, que organitzada per l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i el Glups Diving center, juntament amb la col·laboració de diverses entitats i establiments locals, tenia com a principal objectiu netejar el fons marí més costaner, així com la sorra de la platja, per tal de col·laborar en la conservació i la conscienciació mediambiental.

 

La jornada, que es va iniciar a les nou del matí, tenia una durada prevista de quatre hores, però com a conseqüència del temporal que ha afectat el territori els darrers dies, els submarinistes i practicants d'snorkel només van poder estar tres quarts d'hora al mar. Segons han informat els mateixos organitzadors, l'aigua es trobava molt tèrbola, fet que feia molt difícil localitzar i extreure les deixalles.

 

Més brossa que l'any anterior

No obstant la suspensió de la recerca, amb només tres quarts d'hora a l'aigua i la neteja de la sorra, els participants van poder recollir fins a 60 quilos de brossa; una bona xifra, però alhora preocupant tenint en compte la poca estona que es va poder destinar a la neteja submarina.

 

A tall comparatiu, l'any passat es van recollir un total de 120 quilos de deixalles en les quatre hores que va durar la neteja de la platja i el fons marí; una quantitat que fa pensar, que sigui pels efectes del temporal, o per la manca de consciència de la població, aquest any hi havia força més brossa que l'anterior.

 

Precisament, la conscienciació era també un dels objectius de la jornada, per tal de fer palesa la necessitat de tenir cura del mar com un element clau per mantenir la biodiversitat dels oceans, i amb ella, evitar conseqüències nefastes per tot l'ecosistema planetari.