GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

JxC i ERC es repartiran la presidència del Consell Comarcal del Baix Camp

L'assumirà dos anys cada partit | Es desconeixen els noms que presidiran l'ens
Imatge d'arxiu d'un plenari del Consell Comarcal del Baix Camp | Consell Comarcal del Baix Camp

 

El Consell Comarcal del Baix Camp tindrà dos presidents diferents aquest pròxim mandat. Junts per Catalunya i ERC se'n repartiran el càrrec després d'haver arribat a un acord que, segons un comunicat emès per la formació republicana, també podria arribar a implicar el PSC. Republicans i postconvergents haurien mantingut converses amb els socialistes per aconseguir el consens més gran possible dins de la institució supramunicipal.

 

Els noms no s'han donat a conèixer i, per tant, a hores d'ara no se sap qui substituirà Joaquim Calatayud si és que no repeteix ell mateix. En cas que la presidència canviés de mans, no canviaria de partit, almenys durant els primers dos anys del mandat, i és que JxC l'ostentarà entre 2019 i 2021. També sense conèixer qui seria la persona que l'ocuparia, en aquestes mateixes dates del 2021 ERC agafarà el relleu al capdavant de la institució fins al 2023.

 

Façana del Consell Comarcal del Baix Camp | Google Maps

 

Hi ha 33 consellers comarcals, onze dels quals són d'ERC, deu de JxC, sis del PSC, dos de Cs, dos de la CUP, un del PP i un d'Ara Reus. La formació neoconvergent i la republicana juntes ja sumen majoria absoluta, però segons un comunicat d'Esquerra, la voluntat és que aquest consens sigui més ampli, fet pel qual s'ha anat a buscar també el suport del PSC, amb qui sumarien, en total, 27 dels 33 representants comarcals.

 

Els canvis al Consell Comarcal d'aquest mandat

Respecte al mandat anterior, al Consell Comarcal del Baix Camp hi ha hagut pocs canvis. El principal, a la posició de força amb més representació, que ha passat d'un PDECat que en tenia dotze a una ERC que, ara, en té onze —en tenia vuit—. Junts per Catalunya s'ha quedat amb deu representants, el PSC ha passat de cinc a sis i la CUP de tres a dos. Els mateixos dos tenia i segueix tenint Cs, mentre que el PP, que també en tenia dos, en aquest mandat només en tindrà un, el mateix nombre que ha mantingut la formació municipalista Ara.