Riudoms inaugura el 14è Mercat de Nadal i el 2n Mercat d'Artistes MercArt

Els mercats estaran ubicats a la plaça de l'Església durant aquest cap de setmana
Imatge d'arxiu del Mercat de Nadal de Riudoms de l'any 2018 | Àngel Ullate
 

Amb l'arribada del desembre és tradició que molts pobles i ciutats preparin diverses activitats nadalenques per guarnir els carrers i les places de la vila. Així doncs, Riudoms no podia ser menys i prepara el seu Mercat de Nadal, que aquest any celebra la 14a edició, i el Mercat d'Artistes MercArt, que celebra la segona edició. Durant aquest cap de setmana, el dissabte 14 de desembre i el diumenge 15 de desembre, aquests dos mercats s'instal·laran a Riudoms durant tot el dia, una excusa perfecta per passejar pels carrers del municipi i per comprar el que encara us falta per acabar d'arrodonir el vostre Nadal de la mà dels comerciants de Riudoms. 

14è Mercat de Nadal de Riudoms

El Mercat de Nadal de Riudoms és l'aparador més ampli on trobareu qualitat, atenció personalitzada i la confiança dels comerços de Riudoms. Estarà situat a la plaça de l'Església durant el 14 i 15 de desembre i obrirà les seves portes a les 10.00 hores del matí fins a les 20.00 hores del vespre. A banda, també es realitzaran altres activitats per a totes les famílies. A continuació podeu consultar els diversos actes que s'organitzen.

A partir de les 11.00 hores del dissabte 14, podreu participar en el taller de 'Centres Florals' i en l'hora del conte 'Especial Nadal'. Més tard, a partir de les 18.00 hores, es realitzarà l'encesa de l'enllumenat de Nadal que anirà acompanyat d'una xocolatada i música en viu. Diumenge, 15 de desembre, les activitats no s'aturen i a partir de les 10.30 hores, s'inaugurarà la 'Ruta Riudoms Gaudí', el Ball de Gegants sortirà per Riudoms i també podreu gaudir d'un espectacle de titelles familiar. Finalment, a partir de les 18.00 hores es faran diverses activitats solidàries i tots els beneficis recaptats, aniran destinats a La Marató de TV3. 

Imatge del MercArt de Nadal de Riudoms de l'any passat | Àngel Ullate

La màgia del Mercat de Nadal i l'art es fusionen a Riudoms

El segon Mercat d'Artistes MercArt de Riudoms és l'excusa perfecta per envoltar-nos d'art durant el Nadal. Un espai on trobareu les creacions de més d'una vintena d'artistes locals amb Mar Cerdà com a convidada especial. Aquest mercat és una iniciativa organitzada per la Secció d'Art del CERAP de Riudoms i estarà obert el 14 i 15 de desembre d'11.00 hores a 20.00 hores a la plaça Petita. 

Aquest mercat vol potenciar i fer visible l'obra dels artistes riudomencs amb l'objectiu de reivindicar el món de l'art al poble. Així mateix, vol donar al públic la possibilitat d'adquirir obres d'art en un moment molt oportú per la proximitat de les festes de Nadal, en què moltes persones busquen fer un regal diferent i original.

Imatge d'un dels panells de la Ruta Gaudí Riudoms | Cedida

S'estrena la Ruta Gaudí Riudoms

La regidoria de Promoció Turística inaugurarà aquest diumenge 15 de desembre, a les 10.30 hores del matí, la Ruta Gaudí Riudoms amb un recorregut pels carrers del centre històric, acompanyat del gegant Gaudí que celebra el seu 20è aniversari. El punt de trobada serà a l'escultura d'Antoni Gaudí, situada a les escales de la plaça de l'Església.

La Ruta Gaudí Riudoms està formada per 12 panells informatius, col·locats en diferents espais del nucli antic de Riudoms, que endinsen el visitant en els elements de l'entorn natural i de la infància de Gaudí que van inspirar la seva obra. Cada panell té un disseny diferenciat i està dedicat a un aspecte del món gaudinià: la natura, les formes i el volum, el trencadís, l'originalitat i la inspiració, l'equilibri, l'espai, la llum, i Riudoms.

Tots els punts informatius es presenten escrits en català, però contenen un codi QR que permet enllaçar a les versions en castellà, anglès i francès. Així mateix, la Ruta Gaudí Riudoms disposa d'una pàgina web d'informació amb els panells i un mapa de la ruta per descarregar.

"🔴DESESPERATS: La urbanització del Baix Camp 'abandonada' per l'administració" "🚴 Munten una ruta cicloturística centrada en l'oli del Baix Camp"