Aquest és el millor panettone artesà d'Espanya

La pastisseria Xocosave de Riudoms guanya el premi a millor panettone artesà d'Espanya

Adan Sáez és el pastisser que ha realitzat aquest dolç

Ja es pot dir. El millor panettone artesà d'Espanya es fa en una pastisseria tarragonina. En concret, el merti és de la pastisseria Xocosave de Riudoms, que ha guanyat la V edició del concurs 'Millor Panettone Artesà d'Espanya', organitzat per l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB). 

[facebook]https://www.facebook.com/Xocosave/posts/1704225149737054[/facebook]

L'encarregat de realitzar aquest típic dolç nadalenc és Adan Sáez, nascut a Riudoms i de família pastissera. Aprenent del seu avi i mestre artesà Miquel Ventura, continuant amb el suport de la segona generació. Sáez es va formar a l'escola Joviat de Manresa i l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, continuant el seu aprenentatge en referents com la Foix de Sarrià, Bubón, la Pastisseria Lis o Ochiai.

El premi que ha obtingut, a més del reconeixement, està dotat de 1.000 euros. A més, se suma als premiats en les passades edicions: Cloudstreet (2019), Ochiai (2018), Oriol Balaguer (2017) i Dolç Par Yann Duytsche (2016).

Al concurs hi han participat pastissers de Catalunya, Madrid, Vitoria, Pontevedra, Càdis, Múrcia i Alacant, que han entregat dos panettones clàssics de fruites (llimona, taronja i panses); d'elaboració pròpia, amb corona de glassejat de sucre; i artesans, elaborats només amb farina, mantega, rovell d'ou, fruita i massa mare.

El jurat ha estat format pel president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Elies Miró; el pastisser Oriol Balaguer; Alberto Ruíz, director de la revista Dulcypas; Tonatiuh Cortés (Cloudstreet), guanyador de l'edició del 2019, i Ibán Yarza, expert en pa i masses.


Comentaris