Festa de l’oli nou a Mont-roig del Camp

Mont-roig del Camp es prepara per celebrar la Festa de l'Oli Nou

Esmorzar popular, tast d'olis i visites guiades destaquen d'entre les activitats d'aquesta jornada tradicional

El pròxim dia 4 de novembre, Mont-roig del Camp acollirà la Festa de l'Oli Nou, una trobada tradicional en què els productors i comerciants d'oli del municipi oferiran a les veïnes i veïns la nova producció d'enguany. Aquest any, com a novetat, la festa se celebrarà al Parc Maria Martori, tot i que en cas de mal temps es traslladarà al Poliesportiu Municipal. 

Organitzada per la regidoria d'Impuls Econòmic de l'Ajuntament de Mont-roig, la festa comptarà amb la participació de sis productors i comercialitzadors locals: Anton Blanc Fruits, Arran de Terra, Molí del Baix Camp, Olis Ollé, Oli el Tambaler i Oli Tasta'm. La festa començarà a les 9 del matí  i s'allargarà fins a la 1 del migdia. Per un preu simbòlic de 2 euros els visitants podran gaudir d'un esmorzar popular que constarà de pa, llonganissa, mandarina i beguda. El pa i la llonganissa es podran coure a la zona de barbacoes, taules i cadires que prepararà l'organització. A més, també hi haurà l'exposició i degustacions d'oli, i es podrà comprar aquell que més agradi.

D'altra banda, els més petits podran gaudir d'inflables, i les instal·lacions del molí d'Olis Solé realitzaran visites guiades, on els participants podran conèixer de més a prop la relació històrica de Mont-roig del Camp amb l'oli, així com el procés de selecció i premsa de les olives per aconseguir el bé més preuat de la dieta mediterrània. Al final de la jornada, es farà un sorteig de sis lots d'oli de Mont-roig entre aquelles persones que hagin comprat oli als productors durant la festa. 

Tot plegat, un acte obert a tothom que més enllà de la degustació i compra de l'oli, permetrà gaudir d'un matí de diumenge en la vessant més rural i acollidora de Mont-roig del Camp.

Mont-roig del Camp celebra la festa de l'oli nou
Mont-roig del Camp celebra la festa de l'oli nou | Josep

L'oli del primer raig a Mont-roig

Més enllà de l'excel·lent qualitat de la producció olivera de les comarques tarragonines; l'oli del primer raig o de la primera premsada, és aquell que s'extreu de les primeres olives que es cullen; de tal manera que aquestes olives més primerenques i acabades d'arribar del camp, ofereixen un producte d'una qualitat immillorable, amb un gust especialment intens i afruitat.

El cartell de la Festa de l'Oli Nou 2018 de Mont-roig del Camp.
El cartell de la Festa de l'Oli Nou 2018 de Mont-roig del Camp. | cedida