Mont-roig del Camp, a punt per la tretzena edició del Cap de Setmana Diatònic

L’Ermita de la Mare de Déu de la Roca acollirà, del 18 al 21 de juliol, el concert dels vallencs Fenya Rai i el de l’acordionista basc Xabi Aburruzaga
L'acordionista basc, Xavi Aburruzaga, oferirà un concert dissabte | Cedida

 

Mont-Roig del Camp està a punt per escoltar, del 18 al 21 de juliol, el so de l’acordió en la tretzena edició del Cap de Setmana Diatònic. El festival s’ha convertit en un referent per músics, aficionats i públic que volen gaudir de les melodies d’aquest instrument tradicional.

 

Organitzat per l’Associació de Veïns Muntanya Roja, Quart Minvant, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i sota la direcció artística del músic local Guillem, el certamen transcorrerà en un entorn singular com és l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca, així com en altres emplaçaments del municipi.

 

Música popular i tradicional arreu del municipi

El Cap de Setmana diatònic arrenca demà, dia 18 de juliol, amb el concert de Clau de Lluna al parc de l’Era de Mont-roig del Camp. Es tracta d’un dels grups de referència del ball folk de la dècada dels noranta que, actualment, ha retornat als escenaris per celebrar el seu 30è aniversari.

 

Divendres, 19 de juliol, serà el torn dels vallencs Fenya Rai. Aquests portaran la seva festiva música, plena de tocs humorístics, a l’escenari principal de l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca.

 

Des del País Basc dissabte, 20 de juliol, en Xabi Aburruzaga tornarà a oferir un concert a l’Ermita vuit anys després. Enguany mostrarà el virtuosisme de la seva trikitixa amb un trio format per un acordió, un piano i percussió. A més, l’acompanyaran dos ballarins professionals fent, així, que sigui un dels concerts més atractius i visuals del festival.

 

El concert vermut serà l’encarregat de cloure, al bar-terrassa del Càmping La Torre del Sol, la tretzena edició d’aquest certamen. Aquest anirà a càrrec de Betzuca, format per la Núria Lozano i la Carol Durán, dues instrumentistes amb gran trajectòria professional en l’àmbit de la música tradicionals i popular.

 

Participació d’acordionistes locals i internacionals

A part dels concerts oberts a tot el públic, una de les altres particularitats del Cap de Setmana Diatònic és que també compta amb cursos i tallers. Tot perquè els acordionistes d’arreu puguin aprendre, practicar, tocar conjuntament i gaudir amb altres músics.

 

Al llarg dels anys, el festival ha anat evolucionant i ha acollit acordionistes tant locals com internacionals. Entre ells hi destaca l’uruguaià Enrique Telleria, la belga Marinette Bonnert, els bascos Kepa Junkera, el colombià Antonio Rivas, la italiana Simne Botasso, l’irlandès David Munnelly, el portuguès Artur Fernández o l’escocès Paddy Callanghan.

 

"❗🔥 URGENT: Incendi de vegetació a tocar d'un polígon industrial del Baix Camp" "❗ATENCIÓ: Unes obres a Castellvell deixen al descobert una important troballa!"