S'obre el termini per presentar les obres originals al 39è Concurs Literari Vila de Mont-roig

El concurs incorpora una novetat, el premi de recerca, que promou els estudis sobre qüestions vàries del municipi i ofereix als estudiants la possibilitat de participar-hi
Imatge d'arxiu panoràmica de Mont-roig del Camp | Viquipèdia
 

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat en el darrer ple les bases de la propera edició, la 39a, del Concurs Literari Vila de Mont-roig, que intenta promoure, com sempre, la creació literària a través d’una obra en llengua catalana, original i inèdita, no premiada en altres concursos literaris. El termini per a presentar els treballs originals ja està obert, i el límit per a presentar-los és el divendres 14 d'agost. La inscripció es podrà realitzar a través de la seu electrònica de l’Ajuntament i les obres sota pseudònim es podran enviar al correu electrònic del Departament de Cultura (cultura@mont-roig.cat) o per correu postal a l’Ajuntament..

 

El concurs incorpora novetats per ser més participatiu

Les categories i els premis del Concurs Literari Vila de Mont-roig es mantenen igual que els altres anys, però incorporen novetats per tal de fomentar la participació. La novetat d'enguany és que el premi d’assaig s’ha convertit en un premi de recerca, obert a totes les persones del municipi de més de 16 anys que presentin un recerca que tracti sobre qüestions del nostre municipi, des de qualsevol vessant, social, cultural, polític, econòmic, històric, turístic, etnològic, ambiental i de sostenibilitat.
 
 
Aquesta categoria està pensada perquè hi tinguin cabuda els treballs de recerca de batxillerat, possibilitant als estudiants perquè puguin veure premiades les seves investigacions. Fent un repàs de les categories, per a majors de 18 anys es convoquen el Premi Magdalena Guerrero de prosa i el Miquel Ferré de poesia. El Premi de poesia per a infants i joves i el Premi de narrativa breu per a infants i joves. La categoria infantil va dirigida als alumnes de tercer a sisè de primària i la categoria juvenil de primer d’ESO a segon de batxillerat. Per fomentar la participació en la categoria infantil i juvenil es demanarà el suport de les tres escoles i els dos instituts municipals.
 
 
La regidoria té la voluntat de continuar impulsant la publicació de les obres guanyadores de l’edició del 2020 i està treballant en l’edició del llibre que recull els escrits i les poesies guanyadores de l’any 2019. A més, anima a tothom a participar al concurs i aprofitar el temps de les vacances d’estiu per donar forma a les narracions i poesies  Per a consultar més informació es pot trucar al Departament de Cultura (977 81 17 49).

"Enhorabona: El compositor Joan Magrané, escollit resident del CNDM" "Les obres, en marxa: El sistema de calefacció que s'està instal·lant als pobles de TGN"