Mont-roig del Camp obrirà dos passos provisionals sobre l'antiga via del tren de Miami Platja

La mesura servirà per descongestionar el trànsit mentre Adif no executi el desmantellament de les instal·lacions
Es preveu que les obres tinguin una durada de quinze dies | Cedida
 

Mont-roig del Camp habilitarà dos passos provisionals sobre la via l'antiga via del tren de Miami Platja per millorar la mobilitat a la zona. Tal com ha informat l'ajuntament, es tracta d'una mesura temporal fins que Adif no iniciï les obres de desmantellament de les instal·lacions, que ara es troben en desús.

El consistori ha demanat els permisos a la mateixa Adif, que ha donat el vistiplau a la demanda popular, que permetrà «permeabilitzar el trànsit entre la zona litoral i la resta del nucli».

Concretament, els dos passos que ja s'han començat a construir estan situats a les interseccions del Passeig Mediterrani amb l'avinguda de París i a la cruïlla del Passeig Mediterrani amb l'avinguda Maria Cristina. Les obres de construcció, iniciades aquesta setmana, tindran una durada aproximada de quinze dies.

Per poder construir aquests passos, que permetran descongestionar el trànsit entre vianants i vehicles, s'han hagut de fer diversos arranjaments, com talar alguns arbres que hi havia a la via. L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha avançat que la intenció és obrir un tercer pas, «tot i que de moment s'està estudiant la millor opció».

El desmantellament segueix en peu

No obstant això, el projecte de desmantellament de la via segueix endavant. Precisament aquesta setmana, Adif publicava l’adjudicació del contracte per la redacció del projecte d'execució que permetrà el desmantellament del tram de via única entre Vandellòs i Port Aventura que passa per Mont-roig.

El projecte ha estat adjudicat a l'empresa Inse Rail per un import de 72.710,51 euros, IVA inclòs, on es concedeix un termini estimat per a la redacció del projecte de quatre mesos.

Aquesta acció de desmantellament servirà per donar resposta a la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) que contemplava la desaparició d'aquest tram de via, en vista de la posada en marxa de la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani.

No es tracta d'una operació senzilla però, perquè el desmantellament contempla retirar la superestructura de via (carril, travesses, aparells de via i balast), desmuntatge i trasllat dels pals de la catenària i demolició dels massissos de cimentació d'aquests. També es demoliran els senyals lluminosos, balises i altres sistemes en un tram de 28 quilòmetres.

"El Castell d'Escornalbou torna a la vida: Nou pas endavant per a la seva recuperació" "Atenció: Una de les històriques empreses del Baix Camp, en liquidació"