ÚLTIMA HORA

Mor un ciclista atropellat a la T-310 a Pratdip

Riudoms recaptarà diners per reparar el campanar destrossat per un llamp

L'església de Riudoms va patir greus desperfectes després que un llamp hi impactés la matinada del 9 de novembre
El llamp va fer un forat a la cúpula de l'església de Riudoms. | Twitter @ERC_Riudoms

La parròquia i l'Ajuntament de Riudoms han anunciat la posada en marxa d'una campanya per recaptar fons per tal de reparar els greus desperfectes que va patir l'església de Sant Jaume Apòstol de Riudoms, després de rebre l'impacte d'un llamp fa dues setmanes.

La matinada del passat divendres 9 de novembre, un llamp va impactar violentament contra el campanar de l'església de Sant Jaume Apòstol de Riudoms. El llamp va afectar el quadre elèctric de l'església, cremant tota la instal·lació i deixant-la llum, megafonia, climatització i afectant el mecanisme de les campanes, entre d'altres; a més a més, va causar importants destrosses materials a la part superior de l'edifici, amb afectacions al campanar i a la cúpula.

Tot plegat en una església que al juny d'aquest mateix 2018 va ser declarada Bé d'Interès Nacional pel seu valor patrimonial.

Impulsen la campanya «+FortsQueElLlamp»

S'estima que els costos dels desperfectes que s'hauran d'afrontar per a la reparació completa de l'església ronda els 50.000 euros, sense tenir en compte les obres de renovació de la teulada de la sagristia per evitar humitats i filtracions d'aigua a l'edifici, que ja s'estaven executant per un valor de 30.000 euros; un import que ja s'hauria aportat per part de la Parròquia i de subvencions alienes, però que ara fan inviable fer front a la reparació dels efectes del llamp.

Des de l'Ajuntament i la mateixa Parròquia s'ha ideat conjuntament la campanya «+FortsQueElLlamp», una sèrie d'iniciatives per tal de recaptar fons i poder fer front als costos d'aquesta reparació.

D'aquesta manera, s'instal·laran guardioles als comerços per tal que els veïns puguin aportar el seu granet de sorra, sota el lema «El canvi, per al Campanar». El cap de setmana del 24 i 25 de novembre, a més, es farà una col·lecta de la festa del Beat, destinada íntegrament al campanar. També s'impulsarà una campanya de micromecenatge online amb el nom «Ajuda’ns a recuperar el campanar», que cercarà la solidaritat més enllà del municipi. El dia 2 de desembre es farà un esmorzar popular i ballada de sardanes on els participants hauran d'aportar 10 euros destinats a la reparació de l'església i, finalment, també es farà un sorteig solidari amb una obra pictòrica de l'artista Josep M. Baiges.

A més a més, l'Arquebisbat de Tarragona ha posat a disposició un número de compte corrent (ES87  2100  0166  0301  0093 8173) per a tots aquells que vulguin fer un donatiu i recuperar així l'esplendor de l'església de Sant Jaume Apòstol de Riudoms.

El mecanisme del campanar va quedar malmès a causa del llamp. | Twitter @ERC_Riudoms

"Ajuntament i veïns milloren els carrers del nucli antic de Riudecanyes" "Descobreixen un temple medieval amagat sota l'església de la Mussara"