Diversos pisos en quarantena per coronavirus a Riudoms

Una víctima mortal entre els veïns de l'edifici

 

Diverses famílies d'un mateix bloc de pisos de Riudoms es troben en quarantena a casa seva. El motiu seria prevenir un possible brot de Covid-19 a l'edifici després que una veïna perdés la vida a causa de la malaltia aquesta setmana segons ha informat Canal Reus TV i ha pogut corroborar TarragonaDigital. També s'estaria estudiant un segon cas sospitós, que es troba a l'UCI de l'Hospital Sant Joan de Reus.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Quarantena preventiva a Riudoms

Aquest dijous s'ha sabut que, a l'Hospital Sant Joan de Reus, s'han hagut de lamentar defuncions a causa de la Covid-19 els darrers dies. Des del govern reusenc no se n'ha detallat el nombre de casos, però un d'aquests és el d'una veïna de 82 anys de Riudoms. A la Unitat de Cures Intensives del centre sanitari reusenc s'hi troba una segona veïna de Riudoms, d'uns 70 anys, que tindria relació habitual amb la primera i que hauria mostrat símptomes de coronavirus.

 

Per fer front a la situació, i com una mesura preventiva, s'ha recomanat per part de les autoritats sanitàries la quarantena estricta d'alguns dels pisos del bloc, situat a l'avinguda del Primer d'Octubre, durant catorze dies. No tots els domicilis es troben en aquesta circumstància ni, segons les fonts consultades, hi hauria un brot de casos de Covid-19, sinó que la decisió s'hauria pres, precisament, per evitar aquest escenari.

 

És per aquest motiu que les autoritats sanitàries haurien recomanat a les famílies afectades per aquesta quarantena que fossin terceres persones qui s'encarreguessin de portar-los aliments, medicaments i productes de primera necessitat. Una de les possibilitats seria el grup de voluntaris que ja s'havia organitzat a Riudoms.

 

La reacció social a la notícia

Segons han explicat alguns veïns, les darreres hores han circulat, a través de xarxes socials com Facebook o de missatgeria com Whatsapp, diverses informacions, algunes de poc fiables i d'altres de falses, relacionades amb aquesta situació.

 

El cas, segons ha pogut saber aquest mitjà fins ara, és que hi hauria un sol cas positiu confirmat de coronavirus, el de la víctima de 82 anys que hi ha perdut la vida aquesta setmana. El segon cas, a l'UCI de l'Hospital Sant Joan, encara estaria esperant els resultats de les proves, i al bloc en qüestió no s'hi hauria detectat cap més positiu per Covid-19.

Més notícies de la categoria Baix Camp