El Curs de Clarinet Joan Plaja ha comptat amb menys alumnes per respectar les mesures de prevenció de la Covid-19.

Prades s'omple de música amb el Curs de Clarinet i el Festival Internacional de Música

La primera de les activitats, única a Catalunya, celebrava la vintena edició | El cicle de concerts n'ha portat inclús a la plaça Major

La darrera setmana de juliol ha estat protagonitzada per la música a Prades. Han estat dues les activitats celebrades paral·lelament entre el dissabte 25 de juliol i l'1 d'agost, una d'elles molt especial, ja que celebrava el vintè aniversari i és l'única activitat d'aquest tipus a Catalunya. Es tracta del Curs de Clarinet Joan Plaja, que ha estat acompanyat de la 21a edició, en el seu cas, del Festival Internacional de Música de Prades.

El Curs de Clarinet ha estat enguany l'activitat més destacada de les dues. Celebrat des de l'any 2000 fruit de la motivació del clarinetista i professor de conservatori Joan Plaja i de Daniel Olivé, fill de prades, alumne seu i membre de l'orquestra Monells i Els Pradencs, el curs recorda la figura del primer des de l'any 2016, any en què va morir. L’organització i direcció del curs i cicle de concerts, amb el suport de l’Ajuntament de Prades, va a càrrec de Francesc Navarro, professor a l’Orquestra Nacional de Catalunya, i de i Lluïsa Vinyes, repertorista de l’aula de clarinet del Conservatori Professional de Música de Manresa.

Menys alumnes i mesures per prevenir la Covid-19

El Curs de Clarinet Joan Plaja és l’únic curs a Catalunya dedicat al clarinet, on es treballa la millora tècnica de l’instrument, el coneixement del repertori i el treball de cambra i conjunts. Enguany hi han participat trenta-quatre alumnes, d’onze a vint-i-quatre anys, en lloc de la gairebé cinquantena que hi arribaven a participar en anys anteriors. El motiu ha estat la prevenció de la Covid-19.

Així, aquest impediment ha obligat a limitar el nombre de participants i a prendre mesures com tenir un monitor amb el diploma d’higiene, mesurar la temperatura dels participants en el curs, mantenir el distanciament a les classes i els espais de concerts i desinfectar l’escola. Els professors convidats aquest any han sigut Miquel Ramos i Carlos Pertegaz, reconeguts clarinetistes i pedagogs del país.

La Plaça Major de Prades en una imatge d'arxiu
La plaça Major de Prades ha acollit un concert vermut aquest dissabte 1 d'agost | Aj. Pradres
 

Nou concerts ben diferents durant la setmana de concerts del Festival Internacional

Amb el cicle de concerts del Festival Internacional de Música de Prades, que es realitzen paral·lelament al curs de clarinet, s'han celebrat nou concerts, des dels recitals de flauta, clarinet i piano, fins a concerts d’alumnes, professors i grups convidats. Un dels més destacats va ser el del dimecres 29 de juliol, amb la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, que va presentar el disc 'Nova Era' al Centre Cívic.

El torn dels alumnes va arribar dijous i divendres amb un parell de concerts a l’església. Divendres, un cop finalitzat el concert d’alumnes, Gili-Romaní Hot Jazz Cats van omplir de música l’església. Finalment, per tancar el cicle, el dissabte 1 d’agost es va poder gaudir d’un concert vermut a la plaça Major, i a les cinc de la tarda el concert final al Centre Cívic.

Per celebrar els vint anys del Curs de Clarinet Joan Plaja, el passat diumenge 26 es va fer una trobada d’exalumnes al Centre Cívic del municipi, on es va poder veure també una exposició de fotografies '20 anys del curs de clarinet Joan Plaja a Prades' amb un recull d’imatges de tots els alumnes i professors convidats durant aquests vint anys.


Comentaris